Help, duizeligheid na élke verkoudheid…

  • #1

    Hoi! Ik loop nu al langere tijd met een vervelend probleem. Ik werk in de kinderopvang dus het is in eerste instantie niet zo gek dat ik veel virussen mee pak.

    Echter heb ik sinds 2 jaar regelmatig last van aanhoudende duizeligheid ná of tijdens een verkoudheidsvirus. Ik voel dan ook echt de druk/vocht achter mijn oren, wat op dit moment ook het geval is. Het is nu denk ik in 2 jaar tijd zo'n 6 keer voorgekomen en de heftigheid verschilt per keer.

    Toen het vorig jaar zó heftig was dat de hele kamer draaide ben ik naar de huisarts geweest. Die zei dat er gruis losraakt was wat mijn evenwichtsorgaan aantast. hij liet me de epley (ofzoiets) manouvre zien zodat ik die ook thuis kan doen om het gruis weer terug te brengen naar de goede plek. En dat was dat. Hij zag ook dat mijn ogen helemaal tolde maar na de manouvre ging het wel meteen iéts beter.

    Ik wilde zelf graag een verwijzing naar een gespecialiseerde arts maar dat was volgens hem niet nodig omdat het niet wekenlang aanhield. Maar, het komt dus wel vaker terug!

    De duizeligheid houd vaak een tot twee weken aan en zwakt weer af na het "ergste" punt. Maar waar ik vooral mee zit is mijn werk...

    De huisarts zei afgelopen jaar tegen me dat als ik dit heb ik echt NIET mag autorijden en NIET mag werken. Nu heb ik het geluk dat de ergste piek van de duizeligheid de afgelopen keren in het weekend was/vrije dag, maar ik kan me toch moeilijk 4/5 keer per jaar ziek melden van werk door duizeligheid alleen? (Naast andere virussen die je oploopt door werken op het kinderdagverblijf). Ik wil helemaal niet thuisblijven en het allerstomste is nog, ik voel me op zo'n moment niet ziek! Alleen heel erg duizelig.

    Inmiddels ben ik verhuist en ga ik me inschrijven bij een andere huisarts, waar ik een second opinion kan vragen. Het rare is alleen, dat die duizeligheid dus soms ook helemaal weg is en zodra ik dan weer verkouden wordt komt die duizeligheid ook opzetten. Dit belemmerd mij dus erg in mijn dagelijkse leven (want ik ben vaak ook wel gaan werken en ik merk dat ik dan geen zinnig gesprek kan voeren met mensen omdat ik het gevoel heb dat ik boven mezelf zweef en me niet kan concentreren).

    Note: het is dus ook niet echt bppd, positieduizeligheid. Want het is een constant aanhoudend gevoel en het zijn niet zo zeer duizeligheids aanvallen.

    Wie herkent dit?

    Reageer
    #2

    Vraag gewoon een verwijzing voor de KNO arts. En laat je niet afschepen. Wees assertief en geef maar rustig wat tegengas bij de huisarts

    Reageer
Reageer op: Help, duizeligheid na élke verkoudheid…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief