Aanhoudende post nasale drip

 • #1

  Al een geruim aantal weken heb ik last van postnasale drip - regelmatig een enorme hoestprikkel, vooral na het avondeten, een bijna verstopte neus waardoor ik haast niet meer door mijn neus kan ademen en zo'n drang om 's nachts te hoesten dat het bijna overgeven wordt. Nu wordt ik 's ochtends 'slechts' wakker met droge lippen, maar het is in het verleden ook gepaard gegaan met opgedroogd speeksel vanwege mijn onvermogen in mijn slaap door mijn neus te blijven ademen ipv mijn mond.

  Noscapine en broomhexine helpen haast niet, ik merk geen veranderingen in het feit dat mijn neus en keel de ganse dag niks anders doen dan overmatig veel slijm produceren en dat wegwerken.

  Ik heb dit in het verleden vaak gehad, ook in de zomer, en het is eigenlijk altijd constant gebleven. Ik sluit een allergie niet uit, omdat ik in de lente ook altijd last van hooikoorts heb, maar ik heb dan geen idee wat het zou kunnen zijn.

  Ook ben ik van plan binnenkort een afspraak bij de huisarts te plannen, maar vrees dat zij het zal afdoen met 'gaat vanzelf weer over' en daarom doe ik hier een poging om advies te vragen zodat ik hopelijk mijn symptomen wat kan verlichten.

  Reageer
  #2

  Een allergie zou kunnen. Er hangen best wel wat pollen in de lucht en de afgelopen weken was de pollendichtheid zelf groot

  Reageer
  #3

  Ik heb nog antihistaminica die ik normaal gesproken alleen in de lente neem tegen hooikoorts. Deze zou ik dus bij wijze van proef kunnen nemen. Als het inderdaad een allergie us zouden de symptomen moeten afnemen...of zit ik daar fout?

  Reageer
  #4

  Dat zou je kunnen proberen

  Reageer
Reageer op: Aanhoudende post nasale drip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief