poliep op de stemband

 • #1

  Goedemiddag allemaal !!

  Hoe kun je weten of je een poliep op je stemband hebt.

  Graag reactie,

  Alvast bedankt.

  Leroy

  Reageer
  #2

  De diagnos 'poliep op de stemband' wordt door de KNO-arts gesteld als hij met een cameraatje naar de stembanden kijkt. Deze camera gaat via een buisje door de keel en kan de stembanden mooi in beeld krijgen. Een poliep kan dan worden waargenomen.
  Let wel, dit onderzoek gebeurt alleen op indicatie, wat zoveel wil zeggen als dat er aanleiding is om te denken aan een poliep als oorzaak van de klachten.
  Welke klachten heb je dat je zelf aan een poliep als oorzaak denkt?

  Reageer
  #4

  Aangezien ik eens op tv hoorde dat als je een poliep op de stemband heb je tijdens het zingen geregeld moet geeuwen en dat je klanken niet meer zult halen die je voorheen wel haalde..

  Klopt dit ?

  Reageer
  #5

  Het eerste in onzin, het tweede kan correct zijn. meestal is stemvervorming en heesheid op de voorgrond tredend. De stembanden sluiten niet goed waardoor lucht uit de longen dat normaal het geluid maakt kan ontsnappen door de niet goed sluitende stembanden. Dit hoor je een beetje als zuchten tijdens de spraak.

  Reageer
  #6

  hoe klinkt dat heesheid ?

  Gr, Jan

  Reageer
  #7

  Ik heb kortgeleden ook een onderzoek gehad, en bij mij ging de camera door de neus, dat kan dus ook. Inmiddels ben ik ook al geopereerd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Poliep in je keel is dat kankerverwekkend of niet laat mij dat even weten.

  Reageer
  #10

  @Rob, dan zou je een biopsie van de poliep moeten laten nemen.

  Groetjes

  Reageer
  #11

  Ja precies, dat is zo niet te zeggen, want je hebt goedaardige en kwaadaardige poliepen. De verwijderde poliep moet microscopisch worden onderzocht om kwaadaardige cellen te kunnen uitsluiten.

  Groetjes

  Reageer
  #12

  al enige tijd heb(plusminus 6 maanden) ik last van heesheid ik, ik ben tachtig jaar ik werk noch vaak intensief vooral uitleg aan tandartsen tandtechn. lab. bij het maken van kronen en bruggen. Ik doe elke dag circa 60 minuten sport mijn bmi is circa 22 goede gezondheid .prima bloeddruk

  Reageer
Reageer op: poliep op de stemband
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief