borrelgeluiden keel

 • #1

  Vaak heb ik last van borrelgeluiden die vanuit m'n keel komen. Ik kan ze niet tegenhouden en dat is erg frustrerend. Het lijkt alsof ik zit te boeren, maar dat is niet zo. Wat is de oorzaak van deze geluiden? (eten met lucht, te snel eten, verkeerde manier van praten??) Hoe kan ik deze geluiden tegengaan/onderdrukken? Ik zit nu vaak heel gespannen als ik in een ruimte zit waar iedereen stil is...

  Reactie
  #2

  Dit borrelen heeft iedereen. Indien u hier erg op gaat letten kunt u hier meer last van krijgen omdat u onbewust de buikspieren gaat aanspannen waardoor de lucht in de maag sneller de neiging heeft omhoog te komen.
  Goede ontspanningsoefeningen geven vaak voldoende verlichting van deze klachten. Deze klachten zijn niet ernstig en zijn geen rden tot zorg.

  Reactie
  #3

  Ik heb hier ook last van en weet niet wat ik tegen kan doen

  Reactie
  #4

  Ik heb toch sterk het vermoeden dat het spanning op het middenrif is. Nervositeit dus eigenlijk. Als bijvoorbeeld op een stoel gaat zitten met je rug recht, je voeten op de grond, en je gaat 100 x rustig en diep ademhalen, dan ontspan je vanzelf en zal het borrelen ook afnemen.

  Reactie
  #5

  Ik heb ook last van rare geluiden in mijn keel.
  Ik heb er al een paar jaar last van en ben nu 14.
  Het zijn vreemde borrelende geluidjes vanuit mijn keel.
  Heb je ondertussen al iets gevonden wat helpt?

  Groetjes anoniem

  Reactie
  #6

  Lees ook:

  Rare geluiden/tick vanuit keel
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/176015-Rare-geluiden/tick-vanuit-keel.html

  Reactie
  #7

  herken deze klachten, ben ook al een tijdje bezig om uit te zoeken waar het borrelend geluid vandaan komt. Geeft het bij jou ook een branderig gevoel achter het borstbeen??
  Heb alle onderzoeken op het gebied van slokdarm en darmen achter de rug. Niks gevonden. Ga nu voor behandeling naar een logopediste. Hoop dat zij mij kan verlichten.

  Reactie
  #8

  De logopediste gaat je waarschijnlijk helpen bok de tonus (spierspanning) van het spraakgedeelte. Vaak zit daar teveel spanning op (onbewust) waardoor de klachten kunnen optreden. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb ook van die raare geluiden. ik schaam me er heel erg voor is er iets wat ik eraan kan doen? mensen worden er door geirriteerd en dat wil ik niet. sommige zeggen dat ik teveel spelletjes speel en sommige zeggen dat het met gezonheid te maken heeft...

  Reactie
  #10

  boek goede resultaten bij de logopediste. zij constateerde toch een verkeerde ademhaling bij spraak en slikken. klachten zijn veel verminderd.
  alleen tijdens drukte of intensieve arbeid komen klachten terug. ga hiervoor vanaf volgende week ademhalingstherapie volgen (buteyko). dus wordt vervolgd...............

  Reactie
  #11

  Oorzaak gevonden!
  Logopedie en ademhalingscursus boden te weinig soelaas. Heb me daarna nog laten testen door kinesioloog en hij constateerde een schimmel in de darmen, die in leven blijft door inname vant suiker. Wilde eerst niet geloven, want eet niet veel suiker. Ben toen op zijn aanraden op een suiker- en gistvrij dieet gegaan (= effe wennen, maar beslist goed te doen) en na 2,5 week verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon!
  I.p.v. gewoon brood eet ik zuurdesembrood (gist wordt omgezet in suiker), muesli, koekjes en broodbeleg haal ik bij de reformwinkel. Groenten en fruit mogen gewoon, appelmoes maak ik zelf met stevia.
  Eet biogarde ipv. yoghurt. Heb het er erg graag voor over.
  Ben nu zo'n 5 weken met dieet bezig en kan me alweer permitteren om heel af en toe te zondigen. Ben er helemaal gelukkig mee!! weet eindelijk wat het is, en eindelijk van eindeloos boeren af!!

  Reactie
  #12

  Dank je voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid Rietje.

  Reactie
  #13

  Ik heb hier ook last van, al vanaf de creche en ik ben nu 20. ik heb gemerkt dat ik het vooral na het drinken van frisdrank krijg, met name COla. Ik weet niet of het aan een bepaald merk cola licht, daar heb ik niet op geled, maar het is erg vervlend. Niet alleen het geluid, maar ook het gevoel dat er bij zit, vooral als ik vol zit en mijn keel gaat borrelen is het een erg vervelend gevoel. Soms krijg ik er ook slijm in mijn mond van en hang ik de hele avond boven de WC, slijm te spugen. (niet overgevend hoor).

  Reactie
  #14

  Ik heb er ook mijn hele leven last van. Bij mij is het denk ik in combinatie met mijn middenrif breuk. Ik heb gemerkt dat vooral frisdrank en thee grote boosdoeners zijn. Het is wel degelijk gerelatteerd aan voeding en drank. Als ik er last van heb dan lijkt het alsof mijn luchtpijp constant onder een soort druk staat en zodra ik maar durf uit te ademen komen de vreemde geluiden naar boven.

  Reactie
  #15

  hallo, ik heb al lang die vervelende geluiden, meestal als ik nerveus ben, iets wat echt echt en altijd helpt? ja ik heb een remedie, heel simpel, ga op je rug liggen, gewoon echt plat, met een kussentje, maar niet rechtop zitten, en ook niet op je zij, het stopt onmiddellijk.

   

   

  Reactie
Reageer op: borrelgeluiden keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief