Oorpijn / Oorsuizen / Gevoelige Oren / Verstopt gevoel

 • #1

  Hi iedereen,

  Ik heb sinds een paar maanden last van oorpijn. Deze oorpijn was niet dagelijks aanwezig en ik had het idee dat het een lichte oorontsteking was. Ik was immers vlak daarvoor ziek geweest. Na een aantal weken werd ik in één keer wakker met een piep in mijn rechteroor. Toen ben ik aan de bel gaan trekken en naar de huisarts geweest. Dit heeft alleen oordruppels opgeleverd die verder niet een superwerking hebben gehad. Tijdens deze laatste periode is er ook een extra gevoeligheid ontstaan voor hard geluid. Hier kan ik niet goed tegen en levert vrijwel acute oorpijn op. Ik ben vandaag bij de KNO arts geweest en ik moet over een maand terugkomen voor een gehoortest. Hij denkt namelijk aan een gehoorbeschadiging. In deze diagnose kan ik mij niet echt vinden gezien het verloop van mijn klachten. Daarnaast heb ik ook nooit heel hard muziek oid geluisterd. Mijn oor zag er vanbinnen goed uit. Aan het trommelvlies valt niks te zien.

  Mijn vraag is nu of het ook waarschijnlijk vocht achter het oor kan zijn? Ik heb soms het gevoel namelijk dat er iets zit. Daarnaast voelt mijn oor verstopt. De arts gaf aan dat de trommelvlies er verder goed uitzag. Kan het zijn dat mijn trommelvlies niet naar binnen is getrokken ondanks dat er vocht achter zit? Ik kamp wel vaker holte ontsteking aan de rechterkant van mijn gezicht. Dat loopt dan helemaal vol als ik naar voren beweeg en doet pijn.

  Reageer
  #2

  Nog een 2e vraag. Heeft een gehoortest niet weinig zin als mijn oor dicht zit? Waardoor ik dus sowieso minder goed hoor?

  Reageer
  #3

  Het zou kunnen., maar dat zou de KNO arts dan toch welk gezien moeten hebben

  Reageer
  #4

  Of een test zin heeft moet je met de KNO arts bespreken. Daar kan ik zo geen antwoord op geven

  Reageer
  #5

  Ja, ik was echt niet tevreden over zijn wijze van helpen. Toen hij dacht aan gehoorbeschadiging wou hij mijn complete verhaal niet eens meer aanhoren. Nu zit ik nog steeds met dagelijkse oorpijn en pas over een maand kan ik gehoortest doen.

  Reageer
  #6

  Ga dan voor een second opinion naar een andere KNO arts

  Reageer
Reageer op: Oorpijn / Oorsuizen / Gevoelige Oren / Verstopt gevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief