Tonsillitis

 • #1

  Hallo,

  Na meer dan een goede week ziek te zijn geweest, koorts, koude rillingen, nachtzweten vermoeidheid en een behoorlijk vergrote lymfeklier in mijn rechterhals onder mijn kaaklijn, maar geen loopneus of hoestklachten, voelde ik me voor het eerst een dag goed, de volgende dag, afgelopen vrijdagavond, ontdekte ik een grote witte vlek op mijn linker amandel en enkele kleinere stippen aan de rechterkant, deze zijn erger geworden, zie foto.

  Hiermee ben ik afgelopen maandag mee naar de dokter geweest, die heeft vastgesteld dat al mijn symptomen het gevolg zijn van een virusinfectie die ertoe heef geleid dat ik nu een bacteriële amandelontsteking  heb en mij heeft geadviseerd antibiotica te nemen. Ik heb deze geweigerd omdat ik onlangs een kuur voor een behandeling voor een kiesimplantaat heb gehad en begin volgend jaar een nieuwe kuur voor een ander implantaat moet hebben.

  De pijn is nu behoorlijk extreem geworden en zelfs paracetamol helpt niet meer, na hoeveel dagen zouden de pijnsymptomen afnemen en de witte stippen op mijn amandelen verdwijnen?

  Ik heb ook een coronatest afgenomen, deze is negatief teruggekomen.

  Reactie
  #2

  Ik denk dat je er toch verstandig aan zou doen om de kuur te nemen. Dit gaat niet zomaar vanzelf over

  Reactie
  #3

  Oké, de dokter zegt dat het ook zonder antibiotica vanzelf over zou kunnen gaan, maar dat er wel complicaties kunnen zijn als de koorts bijvoorbeeld weer terugkomt.

  Ik lees op verschillende bronnen op internet dat een dergelijke kuur niet zoveel verschil zal maken, hooguit ben je dan een dag eerder van je symptomen af.

  Het liefst neem ik geen antibiotica, maar ik zou wel graag weer beter willen worden, want ik heb al eerder een afspraak met iemand af moeten zeggen, en het lijkt erop dat ik het volgende week weer moet afzeggen.

  Reactie
  #4

  Dat is dus wat ik bedoelde met: Het gaat niet zomaar vanzelf over...
  Als het maar 1 dag verschil zou maken, kreeg je van artsen geen antibiotica..

  Reactie
  #5

  Hoi John,

  Ik heb inmiddels weer koorts gemeten en heb daarom ook maar de kuur laten afhalen, vriendelijk bedankt voor je hulp op deze fora, ik waardeer het!

  Reactie
  #6

  Beterschap

  Reactie
  #7

  Ik heb de eerste antibiotica al ingenomen, maar de koorts en pijn worden nu ineens heel snel ondraaglijk, ik heb de maximale hoeveelheid paracetamol 3 x 2 stuks gebruikt, maar dat hielp deze keer niet, waterijsjes, thee met honing, zout water gorgelen werkt slecht een aantal seconden.

  Zijn er andere dingen die ik kan proberen om de koorts te verlagen en de pijn te verzachten?

  Reactie
  #8

  Je zou 2 paracetamol samen kunnen nemen met 400 mg ibuprofen
  Je mag 4000 mg paracetamol per 24 uur gebruiken

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dankjewel, John voor je advies, ik waardeer het,

  Ik ben nu op het punt van wanhoop gekomen, ik neem sinds afgelopen dinsdag antibiotica, daarnaast 4 x 2 Paracetamol 500 mg en 3 x ibuprofen 600 mg, daarnaast ijs, honing, gorgelen met water, niets lijkt meer te werken en de pijn lijkt zelfs erger te worden, met als kers op de taart is mijn kat plotseling overleden waarvoor ik niet eens de kracht en energie heb om het goed te verwerken.

  Ik eet en slaap slecht, waardoor ik elke dag minder energie heb om de pijn te verdragen. Na hoeveel dagen na het innemen van antibiotica zou ik verbetering moeten waarnemen als het op pijn aankomt, en wat kan ik nog meer doen om de pijn te verlichten?

  Reactie
  #10

  Je kunt er helaas weinig aan doen verder... je zult het even moeten uitzieken. Je zou hooguit de huisarts om een andere sterkere pijnstiller kunnen vragen.
  Het is moeilijk te zeggen wanneer er verbetering zal optreden.

  Reactie
  #11

  Hoi John,

  Je zou verwachten dat na 4 dagen antibiotica slikken en elke dag gorgelen met zout water en voldoende rust de klachten afnemen, maar het wordt alleen maar erger, vannacht was wederom een hel voor mij, pijnstilling werkt hooguit een half uur en matig, en door de bijwerkingen als misselijkheid en buikpijn kan ik ook niet in slaap vallen, en slikken gaat bijna niet meer door de hevige pijn.

  Ik heb nog een foto bijgevoegd, daarin kun je duidelijk zien dat de amandelen zijn verdikt, en ik zie ook een rode uitslag in mijn gehemelte, ook klinkt mijn stem vervormd.

  Reactie
  #12

  Soms komt er pas verbetering als de kuur klaar is.. helaas
  Je had contact op kunnen nemen met de huisarts voor een andere pijnstiller zoals ik gisteren al schreef

  Reactie
  #13

  Ik had contact gezocht met de dokter die mij zetpillen voorschreef.

  De pijn is inmiddels wat verminderd, maar het beslag is nog goed zichtbaar, morgen is het einde van mijn kuur en ik heb nog steeds 38,7 graden koorts, de dokter wilt mij daarom een zwaardere antibiotica voorschrijven, maar ik twijfel over de werker ervan, want als het een virus is, dan gaat dit natuurlijk nooit werken.

  Nu zie ik op youtube verschillende video's van artsen die voordat ze antibiotica voorschrijven heel gemakkelijk en binnen 10 minuten een sneltest kunnen laten afnemen om te zien of het om een bacteriële of virusinfectie gaat, maar mijn dokter zegt dat ze dit niet doen omdat deze testen onbetrouwbaar zijn.

  Hoe kan ik mezelf het beste laten testen?

  Reactie
  #14

  Er valt voor de rest niet veel te testen. Welke zetpillen had je eigenlijk gekregen?

  Reactie
  #15

  Mijn amandelen lijken nu wel te gaan slinken en de witte aanslag lijkt te verdwijnen, opvallend is dat er aanzienlijke vleesachtige kraters in mijn amandelen zitten die weggevreten lijken te zijn. Morgen is mijn laatste dag antibiotica.

  De naam van de zetpillen die ik kreeg voorgeschreven is Diclofenac Na CF 50 mg.

  Het is jammer dat dergelijke tests niet beschikbaar zijn, alleen uit nieuwsgierigheid vraag ik me echt af welk virus of welke bacterie dit heeft veroorzaakt.

  Reactie
Reageer op: Tonsillitis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief