Oor problemen

 • #1

  Beste,

  Sinds 2 weken heb ik last van krakende/piepende oren. Ook heb ik het gevoel dat er steeds lucht achter me oren zit wat ik er niet uit krijg. Nou heb ik iets gelezen over de buis van eustachius dat die verstopt kan raken. Om hier van af te komen probeer ik mijn oren te klaren dmv valsalva methode. Hoe hard ik ook blaas het lukt mij niet mijn oren te klaren. Ik heb hier nooit last van ook bij het duiken gaat dit altijd eenvoudig. Kan dit komen door de buis die verstopt zit? En is het normaal dat dit al meer dan 2/3 weken aan de gang is?

  Reactie
  #2

  Misschien is het verstandiger om eerst een naar de huisarts te gaan en naar je oren te laten kijken i.p.v. dingen uit te proberen zonder te weten wat er aan de hand is

  Reactie
  #3

  Ben vandaag geweest, volgens arts zijn mijn trommelvliezen ingetrokken en zit er wat vocht/slijm achter trommelvlies. Volgens arts zou dit komen door een verkoudheid en gaat dit van zelf over? Maar heeft niks verteld over de buis van eustachius. Zou het logisch zijn dat als de buis verstopt zit ik niet kan klaren?

  Reactie
  #4

  als er vocht achter je trommelvlies zit kun je niet klaren en moet je dat ook niet doen

  Reactie
  #5

  Hi John,

  Bedankt voor je snelle antwoord. Wat zou ik wel kunnen doen verstopping in de buis eustachius te kunnen verhelpen. En hoelang kan zo'n verstopping duren. Begin namelijk ook last te krijgen van een lichte geruis in mijn linker oor.

  Reactie
  #6

  Daar kun je elf niets aan doen behalve neusspray gebruiken

  Reactie
  #7

  Ik lees dat het weken kan duren, klopt dit. Ik zou dus dan ook niet meer kunnen vliegen.

  Reactie
  #8

  Het kan een tijdje duren

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Kan ik wel vliegen of gaat dat alles erger maken? En welke neusspray kan ik. Langdurig gebruiken zonder schade aan mijn neusslijmvlies aan te brengen.

  Nogmaals dank voor je antwoord, waardeer het enorm.

  Reactie
  #10

  Xylometazoline voor volwassen.
  Vliegen zal het niet erger maken, maar je kunt er wel behoorlijk last van krijgen

  Reactie
  #11

  Xylometazoline mag je maar 7 dagen gebruiken. Kan het kwaad deze langer te gebruiken aangezien ik er niet vanuit dat dit binnen 7 dagen opgelost zal zijn.

  Reactie
  #12

  Dat is niet zo'n probleem

  Reactie
  #13

  Bedankt, ik ga maar dan aan de neusspray en hopelijk ben ik er snel van af. Ik wens je nog een hele fijne avond!

  Reactie
Reageer op: Oor problemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief