Gele tong, zweertje tongriem, moeite met slikken, hoofdpijn

  • #1

    Mijn partner heeft sinds een kleine twee maanden last van de volgende klachten: moeite met slikken (geen pijn, maar gevoel dat snot uit neus/neusholte niet weg kan, gevoel van verdikking), gele tong, hoofdpijn, hele pijnlijke spieren en plekken(klieren?) in nek, hele droge, verdikte tong...

    Bloed geprikt maar uitslag gaf geen ontstekingen aan, foto’s holtes maar bleken aan voorkant schoon, ijzer goed, etc. Nu medicijnen voor candida maar slaan niet aan. Partner maakt zich ontzettende zorgen (denkt aan erge ziektes/dood gaan) dus komt enorm veel stress bij.

    Wat zou deze combinatie aan klachten kunnen zijn? Artsen lijk niet gealarmeerd maar doordat het al 2 maanden duurt is er weinig vertrouwen en wordt de mentale last erger

    Vriendelijk bedankt voor de reactie(s)

    Reageer
    #2

    En ik vergat: ook zweertje onder tong op tongriem, waarop kopje steeds witter wordt (genezing?)

    Reageer
    #3

    ik vergeet nog wat, sorry; wanneer er inspanning/hitte aan te pas komt, heeft hij het gevoel dat zijn hals opzwelt. Heel naar gevoel, heeft hij nooit gehad pas met deze klachten. Af en toe ook uit het niets zweetaanvallen.

    Reageer
    #4

    Hey Lola en weetje toevallig wat hij heeft?

    Want ik heb ook de zelfde klachten en ben bang dat ik hiv heb

    Reageer
    #5

    Nee, maar we denken eerlijk gezegd niet aan HIV maar eerder aan enorme stress? Heftige allergie? Chronische hyperventilatie? Zoiets...

    Reageer
    #6

    Hallo Lola, Sander. Wat je hier omschrijft komt mij bekend voor en ik heb er ook last van vergelijkbare symptonen op dit moment. Ik heb ook bloedonderzoek laten doen en er kwam niets uit. Ook ik merk aanzienlijke verergeringen van symptomen waneer ik stress. ‘S nachts heb ik er voor mijn gevoel geen last van. De arts heeft mij een korte kuur met corticosteroïden gegeven en dit leek het wat te onderdrukken maar het bleef aanwezig.

    Ook merk ik sommige dagen sterke geuren onder oksels en van het urine. Mij doen de symptomen enigszins denken aan een overactief schildklier. Zou dit het geval kunnen zijn en zou dit door een infectie/virus kunnen komen of is het misschien een gevolg van stress i.p.v. symptoom? Mijn t4 waarden zijn tevens bij het bloedonderzoek getest en ook deze waren ‘normaal’.

    Ik kan adviseren rust op te zoeken en gedachten training te doen. Mindfulness d.m.v. de meditatie app Headspace kan rust geven en je beter om laten gaan in stress situaties.

    Lola en Sander ik ben erg benieuwd naar de huidige staat bij jullie. En daarnaast naar een mening van de medische supervisie.

    Reageer
    #7

    Kleine toevoeging:

    Soms heb ik best stevig en klonterig wit troebel slijm dat ik ineens ophaal uit mijn keel. Ook heb ik frequent last van druk op mn midden borst, wat een stress symptoom kan zijn.

    Eten blijft moeilijk vooral ‘s avonds

    Reageer
    #8

    @Kees en anderen. Zou eens kijken op alternatief gebied, bijvoorbeeld orthomoleculair therapeut. Gewoon bloedonderzoek zegt niet veel over tekorten en er wordt maar op een paar stofjes getest.

    Sterke geur kan te maken hebben met verstoorde darmflora maar ook met verzuring van het lichaam en tekorten aan voedingsstoffen, waaronder magnesium. Zou ook je voedingspatroon onder de loep nemen. Zuivelgebruik geeft slijmvorming en kan klachten geven.

    Corticosteroïden en andere medicatie leiden tot verlies van vitaminen en mineralen en kan klachten geven. Daarbij werken corticosteroïden ontregelend op de cortisolhuishouding.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dag Kees,

    Wat vervelend! Hier zijn de klachten nu4 maanden aanwezig. Wegslikken van slijm wat uit de neus komt blijft een ding, nog een droge mond, nog erg vermoeid en ook veel last van pijnlijke plekken in de hals zonder dat er op t oog zwellingen zijn. Soms kan ik me er goed van afsluiten maar vaak ook niet en maak ik me zorgen of het toch niet iets ergs is... Met de stress ben ik aan de slag. Het geeft wat verlichting qua ‘geest’, maar de klachten blijven helaas...

    Reageer
    #10

    Ik zit met letterlijk dezelfde symptomen, ook ik heb candida medicijnen gehad, maar slaan niet aan.
    Enig idee waar het heeft gelegen en hoe ik van dezelfde klachten af kan komen?

    Reageer
Reageer op: Gele tong, zweertje tongriem, moeite met slikken, hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief