Bult & pijn in mond/keel (tonsils?), droog/branderig gevoel etc.

  • #1

    Geschiedenis: Heb hier ongeveer 4 a 5 maanden geleden al gepost omdat ik last had van mijn mond/keel. Metaalachtige smaak, droge mond/keel met weinig speeksel etc. en soms branderig gevoel in keel. Ondertussen ben ik al naar de KNO & MDL arts geweest en heb ik ong. een anderhalve maand geleden zelfs een endoscopie ondergaan (met alleen keelspray, wat reuze meeviel) naar aanleiding van wat mogelijk een ontstoken slokdarm was (deed zo een pijn dat ik zelfs flauwviel). Op het moment van het onderzoek was de pijn aan mijn slokdarm al een maand over. Had er ong. een week last van. Als voorzorgsmaatregel heb ik toen ong. 2 weken (op advies van huisarts) maagzuurremmers geslikt omdat ik toen ook last had van een constante branderig gevoel onderaan mijn maag.

    Diagnose van alle onderzoeken: Alles is goed, mijn bloed is goed (had eerst een lage vit.D en B12), slokdarm/maag & dunne darm (biopten) zijn goed, niks te zien.

    Situatie: Toch heb ik nog steeds last van mijn mond/keel met pijn dat af en toe naar mijn oren trekt. Dit is voornamelijk rechts, maar af en toe links of lager bij mijn strottenhoofd (misschien dat het gewoon zo lijkt). Ook heb ik rechts een soort stijfheid in mijn hals en een opgezette lymfeklier die geen pijn doet en los aavoelt (de KNO-arts vertelde mij dat dit normaal is en niks om zorgen over te maken) en af en toe tintelingen in mijn kaak (Dit heb ik al jaren, maar is laatste maanden erger geworden. Ik ga hiervoor naar een kaakchirurg).

    Veranderingen: Sinds ongeveer een anderhalve week voel en zie ik een verdikking / soort bult in mijn mond. Ik weet nou niet zeker of het een keelamandel is aangezien ik dacht dat de keelamandelen iets dieper zaten. Wanneer ik erop druk doet het pijn. Het gedeelte dat pijn doet bij het slikken lijkt dieper te zitten. Ik heb een aantal foto's bijgevoegd.

    Heb al voor vrijdag een afspraak met mijn dokter.

    Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ben naar de dokter geweest. Ontsteking was juist aan de andere kant, niet waar ik dacht (fototoestel mobiel spiegelt foto's). Begrijpelijk dat niemand reageerde aangezien er aan die kant niks is. Volgens de dokter is de ontsteking binnen 2 weken weg.

    Ik weet het dus niet meer. Het lijkt wel of de pijn en steken zich steeds verplaatsen. Dat helpt dus niet echt om serieus genomen te worden. Volgens de dokter zit het misschien tussen mijn oren (dus psychisch) aangezien de KNO en -MDL artsen ook niks hebben gevonden. Het enigste wat echt consistent lijkt is een droog gevoel (een soort van druk?) ong. onderaan / midden van mijn strottenhoofd. Ik kan me hierdoor al een tijdje niet goed concentreren en slapen gaat ook minder goed.

    Ik wacht het maar af. Misschien dat de kaakchirurg nog iets ziet en anders ga ik kijken waar ik (volledig op eigen kosten, zoals de rest, behalve het bloedonderzoek) een scan kan laten doen. Iemand hiervoor nog advies?

    Reageer
    #3

    Bericht is van 2 jaar geleden maar ben serieus benieuwd of het gevoel bij jou nog is weggegaan? Heb ook zo'n bult achter de huig zitten (keelholte) en ervaar dag en nacht een drukkend gevoel. Vreselijk irritant en vermoeiend. Geen keelpijn of last bij slikken ofzo, sterker nog: bij slikken/gapen/praten gaat het gevoel heel eventjes weg. Ademen 'voelt' wel raar (alsof je continu mentol inademt) en gevoel van heesheid wat er niet is? Super wazig.

    Reageer
    #4

    @Hoi, ben jij er nog mee naar de dokter gegaan? Ik heb hetzelfde namelijk

    Reageer
Reageer op: Bult & pijn in mond/keel (tonsils?), droog/branderig gevoel etc.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief