Altijd loopneus tijdens het eten, bij welk eten dan ook.

  • #1

    Hallo,

    Ik vroeg me af of iemand me hier duidelijkheid over kan geven.

    Ik heb letterlijk 'altijd' een loopneus als ik eet. Het maakt niet uit wat ik eet, ontbijt, lunch, avondeten.. , koud, warm, pittig of niet pittig, het maakt geen verschil. Altijd een loopneus bij het eten.

    Ik heb altijd zakdoeken en ben constant aan het snuiten tijdens het eten. Een uur of twee na het eten stopt het lopen weer.

    Enig inzicht zou super zijn 🙂 ik heb verder geen last van m'n neus, geen pijn ofzo. Wel is m'n neus vrijwel altijd half dicht, ook erg vervelend.

    Reageer
    #2

    Wel is m’n neus vrijwel altijd half dicht, ook erg vervelend.  Daar zit dus de oorzaak. Door te eten worden de slijmvliezen geprikkeld en gaat je neus even"open". Ga voor die klachten van een dichte neus naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Ja precies, dit heb ik ook

    Reageer
    #4

    Je zou kunnen denken aan candida. Misschien een minder gezonde darmflora. Tarwe kan klachten geven.

    Misschien een gevoeligheid voor histamine en andere biogene aminen. Zit in voedingsmiddelen als kaas, zuurdesem, zuurkool, chocolade, eieren, vette vis, eieren enz. Bepaalde kruiden, specerijen, smaakversterker en alcohol versterken de werking van de biogene aminen.  Verder zorgen exorfinen in de voeding, zoals in zuivel en spinazie, voor het vrijmaken van histamine. Eventueel pilgebruik bevordert oestrogeendominantie en berooft je lichaam van diverse vitaminen en mineralen, waaronder zink. Een teveel aan oestrogeen zorgt voor een verhoogde histaminebelasting.

    Misschien ook tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied om een en ander uit te zoeken. Natuurlijk op internet ook de nodige info.

    Reageer
    #5

    hallo, ik heb net hetzelfde probleem. Heeft u intussen de het probleem hiervan gevonden? Ik ben al van 2016 aan het zoeken naar wat de reden hiervoor kan zijn. Ik word er enorm moedeloos van ?

     

    Reageer
    #6

    na het lezen van jullie berichten ben ik gestart met een histamine dieet en neem ik ook die pillen. Ik neem ook pro biotisch. Vanaf 2016 heb ik last van ofwel een loopneus ofwel een verstopte neus. Dit vanaf de eerste hap! Ik heb een maagonderzoek gedaan, darmonderzoek, bloed laten trekken, allergietesten gedaan, histaminedieet, longonderzoek, asmatesten, lactosetesten ,... nergens resultaat mee! We zijn nu 5 jaar verder en heb nog steeds hetzelfde probleem. Mijn lichaam ziet af van de medrolkuren, en kan dit echt niet meer aan! Elk idee voer ik uit. Dus alle hulp is welkom. Met dank een hopeloze uitgeputte vrouw van 49 jaar ?

    Reageer
    #7

    Ik had ook altijd een dichte nues nu heb ik altijd eeen loopnues bij zijn slijmvkiezen weg gehaald toen nu heb ik er geen last meer van wel heb ik veel last van loopneusen dat neem ik op de koop toe

    Reageer
    #8

    Ik heb dit beginnen ondervinden na het plaatsen van een sleeve , dit gaat ook samen met een dumping

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is een bekende aandoening met de naam gustatory rhinorrhea. Ik heb er al jaren met toenemende mate last van. Eerst alleen met soep, nu met alles. Google maar even voor tips het zoveel mogelijk te vermijden maar verder…..altijd zakdoekjes bij de hand!

    Reageer
Reageer op: Altijd loopneus tijdens het eten, bij welk eten dan ook.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief