Asbest risico?

  • #1

    Hallo,

    Een specifieke vraag maar weet er even een raad mee.
    Wij zijn op vakantie en mijn zoontje van 4 speelde op een muurtje onder het dak, daar hing een plaat tegenaan waar hij telkens bijna tegenaan stootte.

    Toen hij er recht voor stond, klopte mijn vriend er met zijn vuist wat op en zei hij. Let op dat je je hoofdje hier niet tegenaan stoot. Ik zag het stobber ervanaf komen, vlak voor zijn neus.
    Toen ik ging kijken zag ik dat die plaat aan de zij en binnenkant grijzig was. Na wat navraag bleek dit asbest te zijn.

    Ik vraag me nu dus heel erg af of in die stof die ervan af kwam ook asbest zou kunnen zitten, aangezien het wellicht door weer en wind en mos erop ook wat losse vezels betreft :-(. Ik ben altijd extreem voorzichtig en ik kan het echt niet loslaten. Wat erg want we hadden echt niks door :-(.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het zal stof zijn maar geen asbest stof. Asbest stof komt alleen maar vrij bij zagen, breken en boren

    Reageer
    #3

    Dank je John allereerst voor je snelle reactie. Geen idee waar ik heen moest met mijn onrust.
    de plaat waar het om gaat ziet er aan de randjes wel wat gerafeld uit maar dat kan ook het mos zijn wat erop zit. Dus geen idee of er toch geen verdwaalde asbestvezel mee wegvloog? Het was wel in de buitenlucht maar hij stond er letterlijk met z’n neus op.

    Reageer
    #4

    Dat zal verder geen kwaad kunnen hoor

    Reageer
    #5

    Hallo John, sorry maar mag ik er nog 1 keer iets over vragen. Ik kan het zo slecht loslaten, echt heel vervelend.

    Ik heb zelf die punt nog eens bekeken en heel klein beetje en heel zachtjes gevoeld. Heb daarna de vinger meteen gewassen, maar wat me opviel was dat het wel leek alsof de punt van deze plaat broos was en daar dus wel wat “stof”/vezels vanaf lijken te komen als je dat zachtjes aanraakt of dus tikt.

    Zou het kunnen dat die punt toch broos is en afbrokkelt waardoor er wellicht toch vezels aan het vrijkomen zijn? Is dit gevaarlijk geweest voor ons kindje?

    Reageer
    #6

    Dat is absoluut ongevaarlijk.
    Er wonen en werken tig-tallen mensen in gebouwen met asbest.
    Zou er een minimaal risico zijn, waren die al jaren geleden geëvacueerd.
    Asbest levert pas gevaar op als je het gaat zagen of erin gaat boren,niet als je het aanraakt of wanneer er stof vanaf waait .
    Dat is geen asbest stof,maar stof wat er op neergedaald is.
    Doe jezelf een plezier en laat het los!

    Reageer
    #7

    Hallo Suus allereerst dank voor je antwoord. En snap zeker wat je zegt. Echter is de punt van deze plaat een beetje gesleten en het lijkt alsof dit wel iets loslaat bij aanraking, maar zeker weten doe ik het niet. Had er ook echt niet zo bij stilgestaan als ons zoontje er niet zo bovenop stond toen mijn vriend erop klopte, maar ik zag het dwarrelen rond zijn gezicht.

    Ik heb ook wel een tik hiervan omdat wij vroeger thuis zo’n plaat bij de cv hadden en mijn moeder me er zó bang voor had gemaakt (zodat ik ervan af bleef) dat ik altijd bij überhaupt al een aanraking bang wordt zeg maar.

    Maar wat me dus zorgen baart is het feit dat de plaat een klein beetje stuk is in de punt en vandaar dat ik dus “bang” ben voor gevolgen.

    Reageer
    #8

    Daar hoef je je dus niet druk om te maken.
    Als kind was dat een prima manier van je moeder om te zorgen dat je er van af bleef.
    Maar nu je volwassen bent, kun je het gewoon rationeel bekijken en geloven dat het geen gevaar op levert.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Asbest risico?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief