Asbest

  • #1

    Graag vraag ik uw aandacht voor hetvolgende.
    Eind vorig jaar is bij ons in het dorp asbest verwijderd. Door het slechte weer is er nogal wat asbest verspreid en is het eigenlijk onduidelijk of ik of de kleinkinderen hiermee in aanraking zijn gekomen.
    Ik weet dat asbest op den duur schadelijk kan zijn, maar hoe weet ik nu dat de asbest ook daadwerkelijk in de longen is terecht gekomen?

    Reageer
    #2

    door fotos longpuncties en onderzoeken.

    Reageer
    #3

    dat weet je niet en dat zul je ook niet weten. Gelukkig valt het bijna altijd mee, alleen werkers die heel lang met dit goedje in aanraking zijn gekomen ontwikkelen jaren later een bepaalde vorm van longkanker.
    Het is inderdaad een naar idee, vaak kom je er later achter waar asbest in heeft gezeten, b.v. op een oude paardenmanege waar mijn dochterje altijd speelde.
    je doet er niets aan en kunt ook niets veranderen, niet meer aan denken dus!
    Brenda.

    Reageer
    #4

    Hallo,
    Toen wij 5 jaar geleden in ons nieuwe huis kwamen wonen, ontdekten wij in de garage een deur waar asbest op zat, hier is niks mis mee maar er zaten hele kleine stukjes los ik heb zo'n stukje er afgehaald omdat ik bang was dat het anders zou afbreken op de een of andere manier, nu ben ik panisch van angst dat ik kanker krijg, het was dan wel een stukje van 1 bij 1 cm maar toch zit de angst er goed in..
    ze zeggen dat je eigenlijk alleen maar kans hebt op longkanker als je in contact komt met grote stukken asbest waar in gebroken wordt of andere dingen mee gebeurd, of wanneer je jaren met asbest hebt gewerkt, maar niet van een keertje een heel klein stukje, klopt dit en zit ik me druk te maken om niks?

    Liefs Berber

    Reageer
    #5

    hallo ik weet niet of het mogelijk is maar kun je asbest uit je longen krijgen door je longen met een bepaald apparatuur????? te vullen met water of (vruchtwater) en dan weer uitlaten lopen door een slangetje en waardoor asbest er voor een groot gedeelte eruit gaat iets om over na te denken wat erin kan moet er toch ook uit kunnen ?

    Reageer
    #6

    Ik vind het slim bedacht maar bij mijn weten kan dit niet. Als je water in je longen krijgt, verdrink je bijvoorbeeld, dus dat zou al niet kunnen. Iemand anders die hier iets over weet?

    Reageer
    #7

    vruchtwater moet toch kunnen of een ander vloeistof we hebben tenslotte allemaal in moeders buikje gezwommen toch of 1 long eerst en dan de andere we kunnen ook met 1 long leven waarom dan niet 1 long vullen schoonmaken en later de andere moet wel staand gebeuren denk ik invm.vocht wat van boven in kan (keel) en onderaan je long een slangetje en eruit pompen moet kunnen theoretische gr.

    Reageer
    #8

    Kaplan, ik vind het echt een goed idee! Het moet sowieso kunnen hoe jij het zegt. Nee natuurlijk niet, downer. Wtf denk je nou, vruchtwater in je longen pompen en via een slangetje eruit laten stromen. Heb je nog meer goede ideeen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Asbestvezels zijn ruw en scherp en nestelen zich in je longweefsel, hierdoor zorgen ze voor constante irritatie van het longweefsel. Uitneidelijk kan het er voor zorgen dat kanker cellen niet meer kunnen worden uitgeschakeld door anti cellen.

    Asbest is dan ook niet een kankerverwekkende stof opzich maar verhindert je afweer voor kanker.

    en omdat het zich in je longweefsel vast 'snijd' zal je het nooit kunnen verwijderen met water.

    Reageer
Reageer op: Asbest


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief