Klein knobbeltje net achter het oor

 • #1

  Hoi, ik merkte vandaag dat ik een klein knobbeltje ik schat ongeveer 0.5cm achter mijn linkeroor heb. Het viel me op dat het maar aan 1 kant is en niet aan de andere kant. Het doet geen pijn en voelt niet erg hard aan. Ik heb wel het idee dat hoe meer ik eraan voel dat het iets groter is geworden. Hieronder heb ik een foto geüpload waarin ik met een cirkel ongeveer de plaats heb aangegeven. Moet ik me zorgen maken?

  Reageer
  #2

  Dat zal dan een lymfekliertje zijn. Zoals je al hebt gemerkt moet je er dus niet aanzitten. Daar kan een lymfeklier geïrriteerd van raken of zelfs ontstoken.
  Het is een onschuldig verschijnsel doorgaans het gevolg van een infectie of en ontsteking

  Reageer
  #3

  Oke bedankt, ik ben niet ziek ofzo maar heb wel keelpijn in de ochtenden misschien dat het daar dan ook mee te maken heeft

  Reageer
  #4

  Dat zal daar dan wel van zijn

  Reageer
  #5

  Ik ben er inmiddels 2 weken geleden mee naar de dokter geweest. Zij zei dat ze zich over dit knobbeltje geen zorgen maakte en dat het inderdaad waarschijnlijk een lymfeklier is. Ik ben zelf toch nog ongerust omdat het nog steeds niet weg is. Wat kan ik het beste doen? Is het mogelijk dat dit komt door hooikoorts?

  Reageer
  #6

  Niks doen. Gewoon afwachten totdat het vanzelf weggaat maar er wel vanaf blijven anders gaat die nooit weg

  Reageer
Reageer op: Klein knobbeltje net achter het oor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief