Bult Luchtlijp

  • #1

    Hallo, man van 23 jaar hier,

    Ik heb nu zo’n 2,5 maand veel rare klachten. Het begon op een avond wakker worden met veel pijn op de borst en sindsdien veel verschillende klachten: duizeligheid, slecht kunnen ademen (constant dichte neus) en snel hartkloppingen. De huisarts zegt dat dit allemaal stress gerelateerd is, maar ik heb moeite met dit geloven aangezien ik niet uit een stressvolle periode kom. Zelf ben ik nogal angstig voor een ernstige ziekte.

    Nu viel me op dat mijn luchtpijp/slokdarm (wat je zegmaar naast je adamsappel voelt) aan de linkerkant veel dikker is dan aan de rechterkant. Is dit normaal? Ook heb ik meerdere voelbare soort boontjes links in mijn hals aan de onderkant, allemaal beweegbaar. Zoals je begrijpt ben ik erg bang voor iets ernstigs zoals kanker. Is erg moeilijk om een afspraak te maken met de huisarts hiervoor aangezien ze zien dat ik al vaker ben geweest en ze denken dat ik me druk maak om niks. Bedankt

    Reageer
    #2

    Je schrijft "zoals je begrijpt ben ik erg bang voor iets ernstigs ".
    Eigenlijk begrijp ik dat niet,want de huisarts heeft gezehd dat dat niet nodig is.
    Ook zeg je geen stress te hebben,maar dat zelfde zinnetje zegt het tegenovergestelde!
    Lees hier op het forum eens wat topics door over wat angst en chronische hyperventilatie met je kunnen doen, dan ga je echt heel veel herkenning vinden.
    En ga eens naar een fysiotherapeut om naar je manier van ademhalen te laten kijken, hele grote kans dat ook jij onbewust en chronisch hyperventileert.

    Reageer
    #3

    Dank voor je antwoord. Ik begrijp dat je mijn onrust niet helemaal begrijpt, maar welkom in het leven van een hypochonder :). Zou u toch antwoord kunnen geven op mijn vraag, het geeft me zoveel onrust

    Reageer
    #4

    Mijn berichtje is bedoeld als antwoord op je vraag, je huisarts zegt dat er fysiek niets bijzonders aan de hand is en geen reden tot ongerustheid is.
    Daar kun je dan dus van uit gaan.
    De rest van mijn berichtje probeer ik je laten zien dat er hier op het forum heel veel mensen zijn die ook last van hypochondrie hebben en ook bang zijn voor een ernstige aandoening.
    En daardoor net als jij klachten hebben die veroorzaakt worden door de hypochondrie (chronische hyperventilatie) en niet door de aandoening waar ze bang voor zijn.
    Om van die klachten af te komen, kun je beter aan de oorzaak gaan werken,dan bevestiging blijven zoeken dat je wel iets lichamelijks mankeert.
    Want daarmee werk je juist je klachten in de hand omdat je er over na blijft denken.
    Ik heb zelf geen hypochondrie, maar wel flinke ervaring met hyperventilatie en met de klachten die hyperventilatie veroorzaken kan,dus ik kan uit ervaring spreken😉

    Reageer
Reageer op: Bult Luchtlijp


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief