Div rare klachten

"/> Div rare klachten - Medische Forum - Dokter.nl

Div rare klachten

 • #1

  Hallo. Sinds feb heb ik driemaal een aanval gehad waarbij ik plots de hele nacht moest spugen, diaree had en flinke buikpijn had bovenin de buik. Gezien mijn verdere symptomen (veranderende ontlasting met slijm bv), mijn familie met darmproblemen werd door HA en MDL arts gedacht aan Crohn, beide waren vrijwel zeker van hun zaak. Ontlasting toonde ook 700+ calprotectine.

  Nu heb ik een coloscopie gehad en bleek de darm schoon, totaal gezond. Ik heb altijd vermoedde gehad dat het mijn maag was. Echter heeft een echo van de maag en bloedonderzoek niks uitgewezen. Helaas duurt het al weken maanden voordat een nieuwe afspraak komt en begint het lang te duren.

  In de maanden van onderzoek heb ik soms wel soms geen klachten. Gekke klachten zijn wel dat ik bv pijn krijg van frisdrank met bubbels etc. Sinds drie weken heb ik problemen met slikken van vaste voeding. En dit begint me bang te maken vandaar dit bericht. Ik moet nog 2 weken wachten op de volgende afspraak en zoek toch een beetje deskundigheid, anders dan google.

  Kan Crohn zorgen voor moeilijk slikken en gevoel dat eten in de keel blijft steken? En hoe kan ontstekingswaarde in ontlasting zo hoog zijn zonder dat er ook maar iets in de darm wordt gevonden?

  Reageer
  #2

  Ik maak me natuurlijk druk dat slikklachten te maken hebben met kanker vandaar dit forum. Ik ben een vrouw van 30 jr oud.

  Reageer
  #3

  Wellicht geen Crohn maar een maagvliesontsteking. Dat zal dan onderzocht moeten worden

  Reageer
  #4

  En de slikklachten zouden van opkomend maagzuur (reflux veroorzaakt kunnen worden)

  Reageer
  #5

  Bedankt voor het snelle bericht toch een geruststelling aangezien alles meteen vol staat met kwaadaardige zaken! Ik heb inderdaad sinds enige tijd last van maagzuur.

  Reageer
  #6

  De huisarts kan daar iets voor voorschrijven

  Reageer
  #7

  Oke bedankt!

  Reageer
Reageer op: Div rare klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif