Vaak hoofdpijn

  • #1

    Ik heb alweer een aantal weken op enkele dagen na iedere dag hoofdpijn, en dan met name rechts onder rond de overgang van de nek naar de schedel, ik heb dan ook het idee dat het vanuit de nek komt omdat die ook erg pijnlijk en stroef voelt met bewegen, maar regelmatig doet het ook pijn aan de zijkanten, bovenop, en bij het voorhoofd/tussen mijn ogen.
    Als ik ga zitten bonst het ook meestal heel eventjes in mijn achterhoofd maar dit is echt maar hooguit een paar seconden.
    Ik ben iets meer dan een jaar geleden met ongeveer dezelfde klachten bij de dokter geweest(ook rechts onder in het achterhoofd op exact dezelfde plek) omdat ik al 2 maanden bijna dagelijks hoofdpijn had, toen gaf ze aan dat er ook andere klachten zouden moeten zijn als het om een hersentumor zou gaan, en dat ze eerder dacht aan spierspanning, stress, of een combinatie van verschillende soorten hoofdpijn waaronder migraine.
    Sindskort heb ik ook regelmatig migraine aanvallen met aura, maar het gekke is dat ik daar dan weer nauwelijks hoofdpijn van krijg maar voornamelijk even wazig zicht met flikkeringen, hier heb ik eigenlijk nooit last van gehad maar de dokter is ervan overtuigd dat dit typisch migraine is.
    Ik voel me momenteel ook erg slecht omdat ik de ziekte van crohn heb en deze erg actief is, ik ben ook sindskort met thiosix begonnen en heb 10 weken prednison gehad tot gisterochtend maar dat heeft helaas niet geholpen. Daardoor ben ik extreem vermoeid en het levert natuurlijk ook de nodige stress op, en daardoor beweeg ik ook erg weinig.
    Het klinkt dus allemaal vrij voor de hand liggend dat het daar iets mee te maken heeft, maar toch blijft het idee door mijn hoofd spoken dat het ook wel is een hersentumor zou kunnen zijn. Is dit iets waar ik me druk om zou moeten maken, of maak ik me onnodig druk?

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je bent hier niet bij een dokter.
    Maar als je zegt dat het vanuit je nek komt,zou ik daar eens mee naar een fysiotherapeut gaan.
    Spierspanningshoofdpijn kan de klachten die je beschrijft veroorzaken, weet ik uit eigen ervaring.

    Reageer
    #3

    Nee dat snap ik, maar aangezien John meestal goed in kan schatten of het nodig is om je ergens wel of niet druk om te maken vind ik het fijn om het hier te vragen, en om iets goed in te kunnen schatten is zoveel mogelijk informatie wel zo handig lijkt me. Hij heeft me in het verleden al vaak goede adviezen gegeven waar ik echt veel aan heb gehad vandaar.

    Bedankt voor uw advies, de fysiotherapeut was ik inderdaad ook aan het overwegen maar omdat ik momenteel in een heel traject zit bij de mdl arts is het allemaal nogal veel, ben al blij als ik mijn werk kan blijven doen op het moment dus het is nogal gauw te veel helaas.

    Reageer
    #4

    John is helaas voor onbepaalde tijd niet aanwezig

    Reageer
    #5

    Je druk maken en van het ergste uit gaan heeft nooit zoveel zin. Stress doet je gezondheid geen goed. Hoofdpijn kan deels samenhangen met je voedingspatroon, hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen. Als je crohn hebt, is dat al een teken dat je lichaam ontregeld is. Medicijnen doen niets aan oorzaken en ondermijnen je gezondheid. Beter dus je hele gezondheid ondersteunen. Voedingspatroon aanpassen. Beter oplosbare vezels dan de onoplosbare uit brood. Misschien bepaalde voedingssupplementen maar beter advies vragen. Bijvoorbeeld een natuurgenezer. Wat je nek betreft kan je ook denken aan osteopathie.

    Reageer
Reageer op: Vaak hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief