2 jaar na ziekenhuisbezoek

  • #1

    2 jaar geleden had ik last van veranderde stoelgang voornamelijk diarree die lang aanhield voor ongeveer 2 maanden, de klachten begonnen ook na corona. Vervolgens ben ik naar huisarts geweest voor me klachten en had ik een verhoogde calprotectine waarde van 230, voor de rest was alles goed (bloed en parasieten ook getest).

    Was doorverwezen naar ziekenhuis maar daar hadden ze ook bepaalde testen uitgevoerd (echo en bloedonderzoek) die waren goed en me calprotectine waarde was lager rond de 120. Kreeg ik te horen dat ik misschien ibd had en of ik colonoscopie wilde, toen heb ik gevraagd of dat noodzakelijk was. Had arts me verteld dat hij zich niet al te druk maakt omdat waardes goed waren en calprotectine weer lager was. Dus zei hij we kunnen ook aankijken en later een colonoscopie doen(ben ik mee akkoord gegaan).

    Tot nu toe up en downs gehad met maar voornamelijk normale ontlasting. Maar vorige week had ik ineens enorme last van me maag, pijn na eten en drinken en branderig gevoel. Dit was over binnen 2 weken maar ik ging alsnog naar huisarts, die heeft een test laten nemen van stoelgang voor helicobacter wat negatief was maar zelf wilde ik ook graag weer mijn calprotectine waarde laten meten en die was dit keer 1100. Nu maak ik me zorgen omdat dit aanwijst op ernstige ontsteking terwijl ik mezelf voorderest gewoon goed voel, me leeftijd is 30 en mijn gewicht is de laatste 2 jaar onveranderd.

    Wat kan dit zijn?? heb nu wel spijt dat ik 2 jaar geleden akkoord ben gegaan met zijn voorstel. Ik ga weer is verwijzing vragen om het te laten controleren.

    Reageer
    #2

    Waarschijnlijk dan toch IBD, maar dat zal moeten blijken met een coloscopie

    Reageer
Reageer op: 2 jaar na ziekenhuisbezoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief