Verhoogde Calprotectine

  • #1

    Ik ben een man van 45 jaar oud en heb zeker een halfjaar al last van een wisselende stoelgang. De ene keer was het diarree en hield dit een paar dagen aan en de andere keer had ik een paar weken geen last. Het viel mij op dat de wat dunnere ontlasting meestal opkwam na eten wat wij niet zelf hadden gemaakt (afhaal Chinees, shoarma, Grieks enz.) Gekruid eten. Vanaf november had ik dit ook af en toe bij het eten van zelf klaar gemaakte maaltijden. Omdat ik 3 weken geleden ineens ook een weeïg gevoel en krampen/steken in mijn buik kreeg, heb ik een afspraak gemaakt bij mijn huisarts. Die heeft beleid onderzoek laten doen en een ontlasting onderzoek. Uit het bloed onderzoek bleek niets vreemds, dan alleen een telaag vitamine D gehalte. Hiervoor heb ik nu ampullen gekregen om dit aan te vullen. Uit het ontlasting onderzoek is een Calprotectine gehalte van 108 geconstateerd. Hierop gaf hij aan dat dit een gehalte was die duid op een lichte ontsteking en dat ik even op mijn eten en drinken moest letten en over 2 weken wederom ontlasting in moest leveren. Dit heb ik inmiddels gedaan, waarbij nu het Calprotectine gehalte 102 was. Ik heb mijn huisarts aangegeven dat ik bang ben om iets ernstigs te hebben omdat ik al 3 weken met een raar gevoel in mijn buik/darmen zit en wisselende ontlasting (flosserig, dun, redelijk normaal),waarbij hij aangaf iets ernstigs uit te sluiten aangezien er uit het bloed onderzoek geen andere rare afwijkingen zijn gevonden.
    Ik heb eind deze week een afspraak bij de huisarts om het vervolg te bespreken, maar ben echt bang dat het toch iets ernstigs is.
    Kan iemand mij misschien hierover gerust stellen?

    Reageer
    #2

    De calprotectine waarde is in ieder geval geen reden om daar bezorgd over te zijn. Als ik zo naar het klachtenpatroon kijk, zou ik eerder aan PDS denken

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie. De huisarts heeft een mail naar de mdl arts gestuurd met een adviesvraag wat nu te doen. Aankijken, verder behandelen of verwijzen naar hen.

    Vooralsnog is het nu even afwachten en zijn de waardes volgens mijn huisarts laag verhoogt te noemen.

    Ook willen ze aanvullende ontlasting onderzoek doen naar bacteriën en parasieten, aangezien dit nog niet hebben gedaan.

    Reageer
    #4

    Dan maar even afwachten

    Reageer
    #5

    Ik loop bij de mdl arts met ongeveer zelfde klachten.
    Calprotectine verhoogd
    Vitamine d verlaagd
    Begon met diarree, daarna al 3 maanden zeurend gevoel bovenbuik/misselijk/maagpijn.
    Nu blijkt helicobacter bacterie positief en gluten antistoffen. Opgezette buik en vooral naar, weeig gevoel.
    Helicobacter wordt nu behandeld.

    Reageer
Reageer op: Verhoogde Calprotectine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief