Borstkanker door ALUMINIUM CHLORHYDRAAT

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn naam is claudia van Holland en ik ben 22 jaar.
  Onlangs kreeg ik een de mededeling dat de stof aluminium chlorhydraat borstkanker zou veroorzaken. Deze stof bevindt zich in veel deodoranten en er werd mij dan ook aangeraden om geen deodorant meer te gebruiken waar deze stof in zit.

  Mijn vraag is nu: Is het echt waar dat deze stof borstkanker veroorzaakt? Hoe kan het dat in ontzettend veel deo's deze stof zit wanneer deze zogezegd de kans enorm vergroot op borstkanker?

  Met vriendelijke groet

  claudia van Holland

  Reageer
  #2

  broodje aap!

  Reageer
  #3

  Deze discussie is dacht ik al jaren geleden gevoerd... oud nieuws dus. En bovenal onjuist.

  Reageer
  #4

  Op de website van KWF Kankerbestrijding is het volgende bericht geplaatst om de relatie tussen deodorant en kanker te ontzenuwen:

  Amsterdam - 5 februari 2004
  Sinds enige tijd verschijnen berichten in de media en in rondzend e-mails dat deodorant borstkanker kan veroorzaken. Het gaat om berichten naar aanleiding van onderzoeken van o.a. Darbre (2004). In deze onderzoeken wordt gezegd dat bestanddelen als parabenen en aluminium chloorhydraat, schadelijk kunnen zijn en zelfs borstkanker kunnen veroorzaken. Deze berichten zijn niet juist.

  Er is geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant / anti-transpirant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is. Zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute hebben dit geconcludeerd. Deodorant en anti-transpirant kunnen dus veilig worden gebruikt.

  Parabenen

  Verwarring over het verband tussen deodorants / anti-transpirants die parabenen bevatten en borstkanker, komt mogelijk voort uit het feit dat parabenen een soortgelijke werking als oestrogenen lijken te hebben. Van oestrogenen is een verband met borstkanker bekend.

  In het onderzoek van Darbre wordt gemeld dat kleine hoeveelheden parabenen zijn gevonden in monsters van borstkankertumoren. Deze parabenen zouden afkomstig zijn van deodorants.

  Onwaarschijnlijk

  Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat parabenen die op de huid worden aangebracht via cosmetica het borstweefsel kunnen bereiken. Een oorzakelijk verband tussen parabenen en borstkanker kan niet worden aangetoond.

  Bovendien heeft uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie.

  Meer informatie vindt u op de website van het KWF

  Reageer
Reageer op: Borstkanker door ALUMINIUM CHLORHYDRAAT
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief