Borstkanker door ALUMINIUM CHLORHYDRAAT

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn naam is claudia van Holland en ik ben 22 jaar.
  Onlangs kreeg ik een de mededeling dat de stof aluminium chlorhydraat borstkanker zou veroorzaken. Deze stof bevindt zich in veel deodoranten en er werd mij dan ook aangeraden om geen deodorant meer te gebruiken waar deze stof in zit.

  Mijn vraag is nu: Is het echt waar dat deze stof borstkanker veroorzaakt? Hoe kan het dat in ontzettend veel deo's deze stof zit wanneer deze zogezegd de kans enorm vergroot op borstkanker?

  Met vriendelijke groet

  claudia van Holland

  Reageer
  #2

  Dit onderwerp is al erg vaak aan de orde geweest.

  Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de stof idd kanker veroorzaakt.
  Het is natuurlijk aan jezelf een deodorant te zoeken waar het niet in zit.

  Reageer
  #3

  Dit is een fabel een zgn HOAX, dat was toevallig vanavond nog op t.v.!
  Niet waar dus!
  Brenda

  Reageer
  #4

  Op de website van KWF Kankerbestrijding is het volgende bericht geplaatst om de relatie tussen deodorant en kanker te ontzenuwen:

  Amsterdam - 5 februari 2004
  Sinds enige tijd verschijnen berichten in de media en in rondzend e-mails dat deodorant borstkanker kan veroorzaken. Het gaat om berichten naar aanleiding van onderzoeken van o.a. Darbre (2004). In deze onderzoeken wordt gezegd dat bestanddelen als parabenen en aluminium chloorhydraat, schadelijk kunnen zijn en zelfs borstkanker kunnen veroorzaken. Deze berichten zijn niet juist.

  Er is geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant / anti-transpirant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is. Zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute hebben dit geconcludeerd. Deodorant en anti-transpirant kunnen dus veilig worden gebruikt.

  Parabenen

  Verwarring over het verband tussen deodorants / anti-transpirants die parabenen bevatten en borstkanker, komt mogelijk voort uit het feit dat parabenen een soortgelijke werking als oestrogenen lijken te hebben. Van oestrogenen is een verband met borstkanker bekend.

  In het onderzoek van Darbre wordt gemeld dat kleine hoeveelheden parabenen zijn gevonden in monsters van borstkankertumoren. Deze parabenen zouden afkomstig zijn van deodorants.

  Onwaarschijnlijk

  Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat parabenen die op de huid worden aangebracht via cosmetica het borstweefsel kunnen bereiken. Een oorzakelijk verband tussen parabenen en borstkanker kan niet worden aangetoond.

  Bovendien heeft uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie.

  Meer informatie vindt u op de website van het KWF

  Reageer
  #5

  Er is wel degelijk wetenschappelijk bewijs voor het verband: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16045991

  Reageer
  #7

  Er is geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant of anti-transpirant en borstkanker. Zowel het Amerikaanse National Cancer Institute als de American Cancer Society komen tot deze conclusie. Okselfrisse producten kunnen dus veilig worden gebruikt.

  Reageer
  #8

  IK VIND DE REACTIES NIET ERG GELOOFWAARDIG EN MIJNSINZIENS WORDT T TEGENDEEL OOK NIET ECHT BEWEZEN . eR WORDT STEEDS GESPROKEN ALS ZEER ONWAARSCHIJNLIJK. dAT IS TOCH GENOEG REDEN OM DIE TROEP TE VERBIEDEN!! aLS HET ZO IS DAT ALS JE DIE STOF IN GROTE HOEVEELHEDEN BINNEN KRIJGT, HET WEL EEN GEVAAR IS VOOR DE GEZONDHEID, DAN VIND IK T DE WERELD OP ZN KOP. NL, ALLE TOXISCHE STOFFEN DIE ER IN VELE PRODUCTEN ZITTEN OPGETELD,LIJKT HET ME MEER WAARSCHIJNLIJK DAT MEN EEN GROOT RISICO LOOPT EN ER VERBANDEN ZIJN DAT DIT KANKER VEROORZAAKT.
  SIMPELE VRAAG? WAAROM NIET ONSCHULDIGER STOFFEN, DIE ONZE GEZONDHEID NIET SLECHT BEINVLOEDEN?? gELD WELLICHT??

  VERPLICHTEN ER OP TE ZETTEN DIT IS EEN KANKERVERWEKKENDE STOF BIJ VEEL INNAME. DAN WETEN WE DAT WE DEZE PRODUCTEN NIET MOETEN KOPEN, MAAR TEGELIJKERTIJD IS HET DAN DUIDELIJK DAT DE FABRIKANT IETS ANDERS MOET BEDENKEN. iK HOOP VAN HA4RTE DAT IN DE TOEKOMST EN HOPELIJK DOOR DE CRISIS DAT MENSEN WAT NATUURLIJKS BEDENKEN.eN DUS OOK FABRIKANTEN. NmISDADIG VIND IK HET

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben het er helemaal mee eens! Die studies zeggen opzich ook niets over alle stoffen die we bij elkaar opgeteld dagelijks binnenkrijgen en sterker nog wat de effecten zijn van verschillende stoffen(rotzooi)met elkaar. Daarnaast was er laatst ook naar buiten gekomen dat de producerende industrie ook vaak onderzoekscentra (mede)financieerd. Het gaat allemaal om belangen en geld. De enige oplossing is als consument na te denken over wat er met ons gebeurt en ons af te vragen wat we er aan gaan doen!

  Reageer
  #10

  Cosmetica bevatten soms gevaarlijke stoffen. Enkele daarvan zijn zelfs in verband gebracht met borstkanker. En hoe meer en langer je smeert, hoe groter het risico voor je gezondheid en die van je kinderen. Liever gifvrij smeren? Lees dan Zes lelijke feiten over mooimakers. Klik hier om het hele artikel te lezen op het online magazine voor vrouwen: http://www.leeftijdlozeschoonheid.nl/

  Reageer
  #11

  Info over borstkanker ...... waarschuwing !

  Dit ontving ik van iemand uit de kennissenkring die nog studeert, en aan een van de ziekenhuizen in Rotterdam werkzaam is.

  Ik raad iedereen aan om het onderstaande even te lezen.
  ALUMINIUM CHLORHYDRAAT zit in de Nivea Deodorant Sensitive zonder alcohol en ook inderdaad in de Dove Deodorant Silk dry (gouden dop),niet in Dove Fresh touch.
  Onlangs woonde ik een seminarie bij over borstkanker.

  Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats is voor de ontwikkeling van borstkanker.
  Mijn vraag kon toen niet beantwoord worden, maar onlangs ontving ik post waarin ik het antwoord op mijn vraag gevonden heb en dat ik graag met jullie allen zou willen delen.
  De hoofdoorzaak voor borstkanker is het gebruik van ANTI- TRANSPIRANTEN.
  De meeste producten op de markt zijn een combinatie van anti-transpiranten en deodoranten.
  Deodoranten zijn onschadelijk.
  Kijk a.u.b. de samenstelling van uw producten thuis na!

  Indien zij
  ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevatten, GOOI ZE DAN ONMIDDELLIJK WEG! (zelfs onder de naam van deodorant). O.a Rexona en Dove deodorant)...
  Probeer andere merken te gebruiken die dit bestanddeel niet bevatten.
  De reden is simpel: Slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zijnde: de knieholtes, achter de oren, tussen de benen en de oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten onder de vorm van zweet.
  Anti transpiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkankers is in deze bovenzone van de borst te vinden.

  Mannen zijn minder gevoelig aan de ontwikkeling van dit type ziekte. Zelfs al gebruiken ze anti transpiranten, blijven deze op de okselharen kleven en dringen ze niet onmiddellijk in de huid.
  Vrouwen die anti transpirant gebruiken vlak na het ontharen hebben nog meer risico omdat via de kleine wondjes de chemische stoffen nog sneller het lichaam binnen dringen.
  Informeer hierover A.U.B. alle mannen en vrouwen die je kent.
  Borstkanker neemt de dag van vandaag alarmerende proporties aan.
  Als we met dit E- Mailbericht slechts een aantal gevallen kunnen vermijden, zal het nooit verloren tijd geweest zijn!

  HIER ZIT HET OOK IN:
  Mildeen deo roll-on van de Aldi
  Sanex deo roll-on 8x4 balsam roll-on

  Stuur dit a.u.b. door!!!!

  Reageer
  #12

  dit is een hele oude HOAX, dus niet op een forum plaatsen en zeker niet doorsturen!
  kijk maar op Virusalert of bij Hoax..
  het is overigens ook niet waar!
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #13

  Ja, dat klopt.

  Reageer
  #14

  Er wordt inderdaad steeds maar beweerd dat al die stoffen niet schadelijk zijn.
  Maar hoe verklaard men dan dat er steeds meer jongere vrouwen borstkanker krijgen? (waarvan ik er zelf 1 ben geweest, 31 jaar)
  Mijn inziens zal het vast niet DE oorzaak zijn, maar wel een gevolg kunnen zijn, net als jaren lang pil gebruik. Of misschien wel de combinatie ervan.

  Daarbij: denk je eens in als blijkt dat die stof(fen) wél schadelijk zouden zijn, hoeveel schade claims kunnen de fabrikanten dan wel niet verwachten! zijn ze direct failliet.
  Dus in dat opzicht zou het logisch kunnen zijn dat men die stoffen niet schadelijk acht.

  Reageer
  #15

  Recentelijk een zeer interessante dokumantaire over dit onderwerp gezien. Is (helaas) wel in het Duits. Zoek op youtube op "akte aluminium arte"

  Reageer
Reageer op: Borstkanker door ALUMINIUM CHLORHYDRAAT
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief