knobbeltje..nu afwachten of het wegtrekt

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,
  Ik ben vorige week vrijdag naar de huisarts geweest omdat ik een klein knobbeltje had ontdekt bij mijn r. Borst. Ik voel toch wel eens per maand een beetje mijn borsten en heb dit niet eerder gevoeld. Het is gard en heeft de grote van een grote erwt Zeg maar. De arts voelde het ook en vroeg naar mijn menstruatie. Ik heb gezegd dat ik dacht dat het ong. 2 weken terug was, maar eigenlijk weet ik het echt niet meer ook omdat ik een spiraal heb. Hij zei dat hij het daar wel bij vond passen, maar dan moet het met enkele weken wel weg zijn.. Is het niet een normale procedure om altijd doorgestuurd te worden? Ik bedoel met een antwoord als " het is vermoedelijk een cycste/klier" geeft mij geen 100 % zekerheid. Opzich ben ik er niet heel bang voor, gezien we ook niet echt een hystorie in de fam. Met kanker hebben, maar ik hoor het de laatste tijd zoveel in mijn omgeving dat het je toch bezig houdt.

  Reageer
  #2

  Hoe oud ben je?

  Afhankelijk van de plaats waar het knobbeltje zit, maakt de huisarts daar een inschatting van. Kleine harde knobbeltjes zijn doorgaans inderdaad kliertjes of kleine cystes. Het kunnen klachten zijn die rondom de eisprong ontstaan. Daarom dat de huisarts ook even wil wachten om te zien of het daadwerkelijk daardoor komt. Dan zouden de klachten eventueel weer over moeten zijn als je menstruatie er is. Als dat niet het geval is, zal de HA je doorsturen voor verder onderzoek.

  Reageer
  #3

  Ik ben 30. In dat geval zal ik het nog wel een paar weken aankijken, ik durf namelijk echt niet zeggen hoe mijn cyclus is. Meestal herken ik mijn eiersprong wel en dat is een week na wanneer mijn menstruatie zou zijn.

  Reageer
  #4

  Hoi myraanna,
  Ga over uiterlijk 2 weken terug en dwing verwijsbrief af. Maak niet uit hoe oud je bent. Bij mij is in oktober in beide borsten kanker geconstateerd. In 2005 ben ik ook al geopereerd. Had toen masthopahtue. Nu 10 jaar later was het dus minder positief. Ben er zeer waarschijnlijk op tijd bijgeweest. Borsten zijn verwijderd. Toevallig vandaag mijn laatste
  preventieve chemo gehad
  (15 kuren) Dacht dat het weer masthopathie was omdat het in beide borsten zat. Nou nee dus. Helaas niet. Meid neem geen risico. Je huisarts is geen helderziende hoor!
  Beter voor niets dan te laat!!
  Succes x

  Reageer
Reageer op: knobbeltje..nu afwachten of het wegtrekt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief