knobbeltjes in borst

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb gisteravond in mijn linkerborst een knobbeltje ondekt, na goed voelen lijken het er zelfs 2 te zijn. De knobbeltjes zijn niet pijnlijk. Twee weken geleden heb ik net iets boven mijn rechterborst een knobbeltje gevoelt en ben daarmee naar de huisarts geweest. Zij vertelde mij dat ik mijn menstruatie even moest afwachten om te kijken of het knobbeltje dan weg zou gaan. Nu begin ik morgen weer aan de 1e week van de cyclus en nog zit het knobbeltje er, en nu dus ook twee in mijn linkerborst. Ik ben pas 21, maar mijn tante heeft ook borstkanker op vrij jonge leeftijd gehad dus het baart mij best zorgen. Kan het ook iets onschuldigs zijn?

    Reageer
    #2

    ja, het kan zeker iets onschuldigs zijn, dit komt vaak voor, maar toch moet je even terug naar de huisarts.
    voor de zekerheid moet er even naar gekeken worden.
    maak je maar niet al te druk!
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    De meest waarschijnlijke oorzaak is mastopathie die samenhangt met de cyclus. Dan zouden de bultjes kleiner en groter worden gedurende de cyclus. Maar gezien de voorgeschiedenis van borstkanker in de familie is het te adviseren niet te talmen bij symptomen die eventueel op iets ernstigs zouden kunnen wijzen. Ik houd het voorlopig op mastopathie, onschuldig, maar wel vervelend.

    Reageer
    #5

    Ik moest mijn cyclus afwachten en kijken of het wegging maar dat ging het dus niet. Toen hebben ze een echo gemaakt, waar uit kwam dat het toch wel opgezette kliertjes zijn. Goed nieuws dus! Nu ruim een maand verder heb ik er nog steeds last van (het lijkt wel blijvend dus) Maar waar ik me meer zorgen om maak is, hoe ik het verschil kan herkennen of het toch weer een opgezet kliertje is of eventueel toch iets kwaadaardigs is. Aangezien me tante het heeft gehad.

    Reageer
    #6

    Dat is ook heel erg lastig, en daarom is het belangrijk dat jij jouw borsten regelmatig goed onderzoekt, en als je twijfelt over de oorzaak gewoon naar de huisarts gaat.

    Reageer
Reageer op: knobbeltjes in borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief