Geen hormonen na borstkanker, maar wat dan wel ?

Online ZorgZus
  • #1

    Overgangshormoontherapie kan borstkanker veroorzaken. Vrouwen die borstkanker hebben gehad mogen ze zeker niet gebruiken, maar wat is het alternatief ?

    Reageer
    #2

    Tijdens de overgang zou iemand baat kunnen hebben bij het gebruiken van wat sojabonen. Ook weer niet te veel, omdat ook een teveel aan soja, tot kanker zou kunnen leiden.  Het is dus afhankelijk van ernst van de overgangsklachten en eerdere kanker, of iemand soja zou willen gaan gebruiken.

    Overleg zoiets altijd eerst met arts en voedingsdeskundige.

    Reageer
    #3

    Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor volwaardige voeding. Dan heeft je lichaam nog allerlei stoffen nodig, vitaminen en mineralen. Zo bestaat er bij (borst-)kanker een tekort aan stoffen als zink en jodium.

    Het ligt er ook aan wat voor klachten je hebt. Zo kan vitamine D schelen, net als bepaalde vetzuren. Ook magnesium is belangrijk.

    Ook kan progesterongel, een volkomen natuurlijk middel helpen de overgangsklachten te verminderen. Bij borstkanker speelt onder andere oestrogeendominantie; een toestand die je ook tegengaat met de progesterongel. Verder zou je nog een deskundige kunnen raadplegen.

    Reageer
Reageer op: Geen hormonen na borstkanker, maar wat dan wel ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief