Brijige ontlasting, vermoeidheid, misselijkheid

 • #1

  Ik, man van 20 jaar oud, heb een vraag over mijn gezondheid. Ik heb al maanden last van Brijige ontlasting, vermoeidheid, misselijkheid, huidklachten (schilfers), droge mond en schimmel (bij liezen). Bij de huisarts heb ik onderzoeken gehad maar alles was goed: ik heb geen diabetes, mijn bloeddruk is goed, mijn nierfunctie is goed en ik heb geen parasieten. Wel heb ik zelf wormpjes ontdekt, maar die zijn na een korte kuur weg. Helaas blijven de meeste klachten, al zijn de huidklachten en schimmels sterk verminderd. Wat zou het kunnen zijn? Ik denk zelf aan een trage schildklier, darmaandoeningen, maagaandoeningen en/of candida (schimmel).

  Reageer
  #2

  "ik heb geen parasieten. Wel heb ik zelf wormpjes ontdekt" dat zijn natuurlijk ook parasieten.. Is er bij de huisarts een ontlastingsonderzoek gedaan?

  Reageer
  #3

  Scherp van je, maar ik dacht dat dat geen parasieten waren, omdat ik een ontlastingsonderzoek heb laten uitvoeren. Daaruit bleek niet dat er parasieten aanwezig waren, terwijl ik 100% weet dat ik tientallen wormpjes heb gezien.

  Reageer
  #4

  Besmetting met aarsmaden ontstaat door het inslikken van eitjes van deze parasiet. Aarsmaden leven in de darm maar ze komen ’s nachts naar buiten en leggen eitjes rond de anus. Het zou dan dus kunnen dat ze met een ontlastingsonderzoek gemist zijn. Als je al langere tijd aarsmaden zou hebben gehad, kan dat klachten veroorzaken. Blijf in ieder geval je ontlasting even in de gaten houden.

  Heb je veel stres of spanningen?

  Reageer
  #5

  Goed om te weten. Als ik terugreken heb ik er misschien al zelfs wel 1 jaar last van alleen begonnen de klachten zo licht dat ik er niet bij stilstond. Ik heb in 2021 enorm veel stress gehad, maar dat is nu gelukkig over. Bedankt voor het meedenken in ieder geval!

  Reageer
  #6

  De stress kan wel over zijn, maar de klachten die dat veroorzaakt kunnen nog wel even aanwezig zijn...

  Reageer
  #7

  Een update: ik heb een waarde van 80 als het gaat om vitamine B12. Ik heb geen crohn. Wel heb ik een vitamine D tekort (waarde 33). Ik eet altijd supergezond, maar alsnog heb ik dus een vitamine D tekort. Ik denk zelf dat het komt door de brijige ontlasting. Enig idee waar deze brijige ontlasting vandaan kan komen? Iets met m'n alvleesklier/schildklier?

  Reageer
  #8

  Een vitamine D tekort krijg je niet van brijige ontlasting. Gebrek aan zon is een van de meest voorkomende oorzaken. Veel mensen hebben in de winterperiode een tekort aan vitamine D. Daar kun je dan supplementen voor gebruiken.
  Brijige ontlasting wordt in de regel veroorzaakt door wat je eet en drinkt. PDS kan ook een oorzaak zijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Brijige ontlasting, vermoeidheid, misselijkheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief