• #1

  Wat gebeurd er als de lipase te laag is met je lichaam

  Reageer
  #2

  De vertering van vetten in de darmen kan verstoord worden. Als ze te laag is, zal verder onderzoek gedaan worden

  Reageer
  #3

  Ik had wat klachten die zich over een paar maanden ontwikkelden in de richting van lichte ontlasting, ongewone pijn links en rechts in bovenbuik en rugpijn tussen de schouders. De klachten leken erger en net een week weer minder (helemaal weg zelfs) maar beginnen weer te sluimeren merk ik. Bloeduitslagen heb ik zelf ingezien, daaruit bleek dat mijn lipase waarde maar 7 is..(verder staat er niets bij dus geen U/l of iets dergelijks). De arts spreek ik pas begin van de week..Ik maak me nu wel erg zorgen. Heb altijd gezond geleefd maar toch wel vaker last gehad van wat spijsverteringissues en allergieen (te vaak naar de toilet etc). Leverwaarden lijken normaal trouwens en geen anemie. Volgens ‘dr Google’ kan ik kiezen tussen een enge chronische ziekte, permanente pancreas beschadiging of genetische enzymen dysfunctie..Is het echt zo erg ofis er hoop dat er sprake kan zijn van een tijdelijke conditie...?

  Weet niet hoe dit werkt, maar alvast bedankt als iemand antwoordt.

  Reageer
  #4

  Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Alcoholmisbruik, een probleem met de galblaas of galstenen, of een ontsteking van alvleesklier, infecties, een erfelijke vorm van infectie of een idiopathische vorm waarbij er geen oorzaak gevonden word. Eerst maar eens het gesprek met je arts afwachten

  Reageer
  #5

  Ok, bedankt voor uw toelichting. Alcohol kan het niet zijn, want dat drink ik niet. Ik heb wel licht zitten vasten een aantal maanden lang (Zg IF van 12h niet eten per dag) en extra vit d+k2 maanden lang. Eigenlijk te weinig gesport de laatste tijd en toch nooit meer of minder vetmassa dan normaal.

  Echo lever, alvleesklier, buikwand was goed geen vreemde dingen. Andere waarden waaronder leverwaarden waren netjes. Dr zag niets wat alarmerend was..

  Behalve dat die lipase dus lager is, de constante lichte pijn/prikken onder de ribben en een avond suikerspiegel van 9,5 gisteren (kon toevallig checken). Verwacht door extreem veel zorgen maken. Ook geen eetlust, maar dat kan ook door zorgen komen.

  Ik ben best bang aangelegd, hoop echt dat het niet iets ergs is.

  Reageer
  #6

  "Echo lever, alvleesklier, buikwand was goed geen vreemde dingen. Andere waarden waaronder leverwaarden waren netjes." dat is dan in ieder geval geruststellend.
  Maar het vasten en de K2 kan wel wat problemen geven. Mag ik vragen waarop je bent gaan vasten en de K2 bent geen gebruiken ?
  Je schrijft namelijk: Heb altijd gezond geleefd maar toch wel vaker last gehad van wat spijsverteringissues en allergieen . Maar 12 uur niet eten is niet bepaald gezond

  Reageer
Reageer op: Lipase
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief