Angst lymfeklier(kanker) hypochondrie

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,
  Ben een jongen van 15 jaar en heb sinds enige tijd een angststoornis ontwikkeld. Ik voelde 2 maanden geleden 2 lymfeklieren in mijn hals. Ben enorm beginnen stressen en opzoeken. Ben overal beginnen voelen en ja hoor, ik voelde er achter mijn oor 2, waarvan 1 wat harder is, 3 op mijn schedel waarvan 1 moeilijk te vinden is. En zelfs gisteren voelde ik er aan elke zijde voor mijn oor ook 1. Verder niks van klachten en alle klieren zijn zacht(buiten die ene achter mijn oor die een klein beetje harder is) ze zijn allemaal beweegbaar en doen geen pijn.
  Ben hiervoor naar de huisarts geweest die zei dat ik me geen zorgen moest maken. Ik bleef dit toch doen en keerde dus terug, ze bood een bloedonderzoek aan om me gerust te stellen. Alles was perfect in het bloed maar zou blijkbaar wel ooit al Pfeiffer gehad hebben. Zonder mijn hypochondrie had ik deze klieren nooit gevonden. 2 maanden geleden voelde ik ze maar ze konden al altijd daar geweest zijn. Omdat ik er nooit opzoek naar ging. Moet hierbij zeggen dat ik al veel oorontsteking en zelfs 2 keer mastoidtis( infectie bot achter oor)heb gehad waarvoor ik in het ziekenhuis heb gelegen. Waarvan 1 keer deze zomer. Ik voel er teveel aan en zoek er teveel achter. Ik denk bij alles dat het het ergste is. Heb onlangs CT en echo van de hals gedaan voor een Speekselsteen.Moest er iets ergs zijn zouden ze dat dan toch gezien hebben. Hoe dan ook zei de huisarts dat het echt niets is, van de eerste minuut toen ik erover vertelde wist ze dat het angst was. Ze leek meer in te zetten met mijn angsten dan de klieren. Omdat die ook normaal zijn. Bijna iedereen heeft wel zo een klieren, mijn mama heeft ze bv ook. Maar ik heb er wel redelijk veel. Ben dus doorverwezen naar psycholoog wat mij het beste lijkt. Iemand wat adviezen? Groet

  Reageer
  #2

  Heyy, ik kamp ook met zo een angststoornis, ik heb ook echos gemaakt van mijn lymfeklieren en er bleek dus dat ik lipomateuze lymfeklieren heb, dat wil zeggen dat er vetcellen in zitten en dat ze licht gezwollen zijn maar ik vraag me af of het kwaad kan dat ze gezwollen blijven en ook om de echo was te zien dat dat vet een witte draad doorheen de lymfeklier was met in het midden van de klier en dus het draadje vet een verdikking van vet dus ook. Ik ben bang dat dat vet iets ergs doet of dat het geen vet is dat wat dikker is in het midd3men maar iets ergs maar ze hebben er niets over gezegd dus dan zal het wel oke zijn denk ik dan. Ik weet ook echr niet hoe vet in een klier geraakt en hoe het een mooi draadje van de ene kant van de klier naar de andere kant vormt met in het midden een verdikking van vet (wel een heeel klein bolletje maar het is aan 1 stuk). Ik voel ze nu al 4 jaar lang en ze blijven licht gezwollen maar geen idee of dat kwaad kan, ik hoop van niet. Ook zei mn dokter dat ze kunnen gaan verkalken na een tijd maar hij denkt dat ze nog moeten krimpen en dat dat maanden lang kan duren maar het is nu al 4 jaar lang dus hopelijk is dit niets ergs. Ik moet binnenkort naar een psychiater gaan omdat het mijn leven compleet beheerst.

  Reageer
Reageer op: Angst lymfeklier(kanker) hypochondrie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief