Hypochondrie of kanker?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meid van 19 jaar en ik heb sinds een paar weken last avn bepaalde klachten. Ik kreeg 4 weken last van een paniekaanval uit het niets in de nacht. Hierdoor kon ik heel slecht slapen die nacht en die volgende ochtend werd ik ongelofelijk somber en angstig wakker. Ik wist niet wat mij overkwam. Het voelde alsof ik in een zwart gat viel uit het niets. Een hele week lang stond mijn lichaam onder de stress (ik kon niet meer eten en slapen en heel erg opgefokt). Na 1 week ging het redelijk goed, ik voelde mij weer iets opkrabbelen. Ik ben ook naar de dokter gegaan die zegt dat ik waarschijnlijk last heb van een angststoornis en heeft mij doorverwezen naar een psycholoog. Hier heb ik nu nog maar 1 gesprek mee gehad en dus merk nog geen verschil.

  Nu zit ik met het volgende probleem. Ik kan opeens niet meer inslaap komen. Het lukt niet meer en nu ben ik erg bang om te gaan slapen, waardoor slapen dus echt niet lukt. Dan wil ik heel graag gaan slapen en dat werkt al helemaal niet.

  Nu heb ik ook nog lichamelijke klachten... deze maken mij zo bang. Ik heb last van pijn in mijn kaken, slapen, neus en voorhoofd. Soms ook mijn wangen. Soms is de pijn aan een kant en soms is deze ana beide. Ik word er zo bang van. Ik heb deze klachten nu al 12 dagen en best wel constant aanwezig. Ik wil heel graag weten wat het is, dus google veel. Ik vind dan neuskanker of hersentumor. Ik word hier zo bang van. Ik durf ook niet echt naar de huisarts, want ben bang dat mijn omgeving mij een aansteller vind. Verder voel ik mij niet op de wereld. Het lijkt alsof iedereen vrolijk is om mij heen en ik zo diep in de put. Het voelt ook niet dat dit ooit ophoudt.

  Ik wil gewoon weer graag mijzelf worden. Ik herken mij niet meer. Ook wil ik gewoon goed kunnen inslapen en lekker diep slapen. Dit is nu ver te zoeken. Verder word ik gek van die pijn in mijn gezicht. En ik word er bang van. Ik wil gewoon hopeloos mijzelf weer worden....

  Wie weet wat er aan de hand is en kan mij helpen?

  Groetjes

  Reageer
  #2

  De pijn op mijn gezicht uit zich in drukkende pijn en ook zeurend.

  Reageer
  #3

  Het lijkt mij geen kanker hoor, maar alles met spanning te maken hebben, maar ik ben geen dokter. Als je vreselijk gespannen bent dan uit zich dat in spierspanning. Daarnaast moet je vooral per direct gaan stoppen met kijken op internet naar waar je symptomen bij horen. Je maakt je helemaal gek. Een goed boek is 'de angst de baas' en er is nog iets speciaal voor hypochonders 'dokter het is toch niets ernstigs'

  In beide boeken staat uitgelegd wat angstaanvallen met je lichaam doen en de cirkel die je moet doorbreken.

   

  Reageer
Reageer op: Hypochondrie of kanker?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief