Knobbel boven tongbeen

Online ZorgZus
 • #1

  Beste
  Ik heb een knobbel boven mijn tongbeen en heb al vaak gedacht dat dit een tumor is maar het is klein en er is wat kraakbeen aanwezig. Mijn stiefma werkt in het rusthuis als zorgkundige en zegt dat dat knkbbeltje het 2de deel is van mijn adamsappel, ik ben een man. Bestaat de adamsappel inderdaad uit 2 delen? De uitstekende knobbel en dan de kleinere lichtjes uitstekende knkbbel boven het tongbeen?

  Reageer
  #2

  Als het boven je tongbeen zit, dan is het niets van je strottenhoofd.
  Ga gewoon naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #3

  ik heb al een naar mijn huisarts gegaan om een klier in die buurt te laten voelen maar die kwam toen tegen deze knobbel en ze zei van het is toch niet dit he want dat is een onderdeel van je strottenhoofd dus kan het echt niet van het strottenhoofd zijn? Het zit vlak op en een klein beetje voor mn tongbeen en is zacht maar je kan het niet indrukken en het beweegt bij slikken of praten net zoals de adamsappel.

  Reageer
  #4

  Als je huisarts er toch al naar gekeken heeft en je gezegd heeft wat het is, waarom blijf je er dan zo mee bezig? Denk je dat je huisarts fantaseert?

  Reageer
  #5

  ik heb nog eens gevoeld en het zit niet boven mijn tongbeen maar ervoor dus eigenlijk gelijk met het tongbeen.

  Reageer
  #6

  Omdat ik niet specifiek voor dit ben gegaan. ook omdat je zegt dat als het erboven zit dat het dan niet van het strottenhoofd is en de huisarts heeft ten in de rapte het gevoeld dus niet heel goed maar zei dat het wel van het strottenhoofd was.

  Reageer
  #7

  Dan zal het van je strottenhoofd zijn. Zoals de huisarts je al heeft gezegd

  Reageer
  #8

  Maar je zegt net zelf dat het dus NIET boven je tongbeen zit... Vraag me sowieso af of je wel weet waar het tongbeen zit...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De huisarts heeft er in ieder geval naar gekeken en je gezegd wat het is. En als je dat niet gelooft, moet je dus teruggaan naar je huisarts

  Reageer
  #10

  Ja ik denk dat ik wel weet waar het tongbeen zit en inderdaad het zit eigenlijk voor het tongbeen maar als je eraan voelt steekt het een beetje boven het tongbeen uit ook en ik vroeg me gewoon af of het mogelijk is of normaal is dat er voor het tongbeen een soort zacht maar niet indrukbaar bolletje zit met wat kraakbeen rond en dat dat daar mag zitten?

  Ik vind het moeilijk om te geloven omdat ik hiervoor nog niet speciefiek naar de dokter ging maar hij heeft het eens perongeluk geraakt en zei: je bedoeld toch niet dit bolletje he want dat is van het strottenhoofd maar ik herinner het ook niet heel goed meer want het is al lang geleden.
  Maar ik wil weten of voor het tongbeen een bolletje kan zitten zonder dat het iets ergs is en dat dit dus normaal is?

  Mijn excuses dat dit misschien heel veel is of een vervelende vraag is

  Reageer
  #11

  Het al dan toch een deel van het strottenhoofd zijn. Het tongbeen zit er namelijk precies bovenop

  Reageer
  #12

  De huisarts heeft er in ieder geval naar gekeken

  Attachments:
  Reageer
Reageer op: Knobbel boven tongbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief