Lymfeklieren

 • #1

  Beste,

  Ik heb bijna alle vragen over de lymfeklieren gelezen op dit forum. Ik lees voortdurend dat de verdikte lymfeklieren maanden lang kunnen blijven en niet altijd ernstig hoeft te zijn. Nu heb ik hetzelfde probleem, ik heb sinds april een verdikte lymfeklier aan mijn rechterhals die net iets groter is dan een cm. Hij is mobiel en wordt niet groter of zo, maar gaat ook niet weg. Ik ben inderdaad een paar keer verkouden geweest en heb een oorsteking in maart gehad aan mijn rechteroor. Na bloed laten prikken in augustus zag mijn bloedwaarden er goed uit. Nu wilt mijn huisarts mij doorsturen naar het ziekenhuis voor een echo, omdat de lymfeklier nu al een tijdje zit. Vandaag heb ik de assistent gesproken en vroeg of ik het kan uitstellen wegens corona in al die ziekenhuizen. Op eigen risico zei ze, maar moet ik me zorgen maken, want de bloeduitslag was toch goed? Ze zei dat niet altijd alles in het bloed te zien is. Het kan een vetbult zijn, maar ook iets kwaadaardig vertelde ze mij en dat willen ze uitzoeken. Ik voel me goed, ik ben niet moe, ik zweet niet en geen gewichtverlies enz.

  Mijn vragen:

  1 Ik heb het nu al sinds april, als het iets kwaadaardig zou zijn, zou het in het bloed te zien zijn?

  2 Zou dit leukemie of Hodgkin kunnen zijn?

  Ik hoop zsm iets positief van u te mogen horen.

  Reactie
  #2

  Ik denk niet dat je daar zorgen over moeten maken. Hoe vaak voel je aan de klier?

  Reactie
  #3

  Soms voel ik helemaal niet, soms wel 4-5  keer per dag. Ik ben ook vergeten te vermelden, dat ik na de oorontsteking een piepend geluid aan mijn rechteroor hebt overgehouden, volgens de kno arts is er niets aan te doen en moet hiermee eigenlijk proberen te leven, maar soms als ik ga gapen bijvoorbeeld voel ik een steek van mijn oor naar mijn keel. Zou dit misschien ook een reden kunnen zijn?

  Reactie
  #4

  De piep zal er niets me te maken hebben. Als je zo vaak aan de klier friemelt, kan die natuurlijk ook niet weggaan. Daar kan ze zelfs geïrriteerd van raken.

  Reactie
Reageer op: Lymfeklieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief