Raar bultje

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ben een vrouw van eind 20 en heb sinds 4 of 5 jaar een bultje in mijn nek, die ik regelmatig open krab in mijn slaap. In het begin ben ik er mee naar de dokter geweest en hij zei dat het een ingegroeide haar/ontstoken haarzakje was. Hij wou hem niet weghalen.

    Nu is het dus een paar jaar later en heb hem nog steeds. Voor mijn gevoel is ie ook gegroeid en ik krab hem nog steeds regelmatig open in mijn slaap. Op aandringen van mijn schoonheidsspecialiste ben ik vandaag opnieuw naar de dokter geweest, zij vermoed namelijk dat het een moedervlek is en al dat gekrab is dan natuurlijk niet goed. Nu zei de huisarts dat het een cyste is en daarna dat het een ontstoken talgkliertje is. Weer wou hij hem niet weghalen. Maar na wat aandringen staat er nu een afspraak geplant voor volgende week vrijdag om hem weg te halen.

    Nou zag ik op google plaatjes van cysten en ontstoken talgklieren en het lijkt er totaal niet op. Nou las ik over amelanotische melanomen/ongepigmenteerde melanomen, die vaak laat ontdekt worden omdat het onschuldige bultjes lijken. Nou zijn er in mijn vriendenkring ook mensen die de zelfde dokter hebben als ik. En hij heeft de laatste tijd misdiagnoses gegeven. Gelukkig wordt zijn praktijk komend jaar overgenomen door iemand anders. Ik denk bij mijn eige dat ik de afspraak voor volgende week annuleer en wacht op zijn opvolgers, dat ik het opnieuw beoordeel.

    Iemand een soort gelijk bultje gehad als deze? Of weet wat het is? Een cyste of onstoken haarzakje? Of toch iets anders?

    Ik hoor het graag.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het zou een kleine cyste kunnen zijn.

    Reageer
    #3

    Hoi EllyP,

    Weet je inmiddels wat het bultje is. Ik heb precies hetzelfde bultje. Ik hoor het graag.

    Gr Mat

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    is er bij jullie al iets bekend?

    Reageer
    #5

    Ik weet niet wat het is

    Reageer
    #6

    Ik helaas ook niet. Laat de huisarts ernaar kijken als je er ongerust over bent

    Reageer
    #7

    En weten jullie al wat het is?

    Reageer
Reageer op: Raar bultje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief