Tandpasta goed tegen jeugdpuisten?

 • #1

  Ik heb last van heel veel puisten op rug en gezicht. Ik wil daar graag vanaf en heb al veel dingen geprobeerd. Zoals Clearasiel, Betadine en reinigingsmelk. Geen van alleen heeft echt zichtbaar effect.

  Zojuist ben ik begonnen met het uitproberen van tandpasta op puisten.

  Ik vraag me af of dat niet schadelijk is, bijvoorbeeld vlekken of schrale huid. Heeft er iemand verstand van?

  Reageer
  #2

  Lijkt me geen kwaad kunnen.
  Maar hoe kom je op dat idee?

  Reageer
  #3

  Volgens mij droogt het je acne uit waardoor ze 'verdwijnen'.
  Je zou ook eens echinaforce zalf (dr. Vogel) kunnen gebruiken. Dit werkt ECHT heel goed.

  Ben je er ook al eens voor naar de huisarts gegaan? Zij kunnen je dan bv een lotion voorschrijven die veel meer werkzame stoffen bevat en dus beter werken tegen acne!

  Of ga eens langs een schoonheidsspecialiste. Zij hebben erg prettige behandelingen waar je huid heerlijk van opknapt!

  Daarbij, heb je het heel erg?? Want zo nu en dan een puistje...tsja...

  Reageer
  #4

  Ik heb ook wel eens gehoord dat tandpasta goed is tegen puisten en toen heb ik het ook geprobeerd, maar bij mij werd mn huid er alleen maar roder van. Maar dat wil niet zeggen dat het bij jou geen effect heeft natuurlijk. Misschien werkt het ook beter op je rug, omdat daar je huid minder teer is en je huid er niet zo geirriteerd door raakt.

  Reageer
  #5

  Hoi,

  Tandpasta werkt prima!!
  Heb ik ook jaren gedaan, schone handen en dan met wattenstokje
  aanbrengen voor het slapen gaan!!
  De tandpasta zorgt ervoor dat de puistje uitdroogt,
  maar met verwijderen goed nat maken dat de tandpasta oplost,
  niet lospulken want dan gaat het puistje kapot en krijg je littekens!!

  Unicura zeep hielp bij mij ook goed,
  daar zit antibacteriële middelen in die de bacteriën die puistje veroorzaken doden!!
  Sterillon wil ook nog wel s helpen, door de alcohol droogt het puistje ook uit!!

  Succes, groetjes Astrid....

  Reageer
  #6

  Hej, ik heb ook lange tijd last gehad van puistjes.
  ik kreeg toen van de dokter een soort lotion, dat werkte erg goed. (wel actief spul, het stonk ook)

  Daarnaast is een goede tip om je gezicht te wassen met Aloe Vera producten. Bij de Tuinen kun je dat krijgen. Zorg wel voor minimaal 70% Aloe Vera!
  Verder is het goed om regelmatig je kussensloop te vervangen en je handdoek. Het vuil wat zich daar in ophoopt is ook niet goed voor je huid.

  Weet dat het grotendeels allemaal wel weer over gaat. Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben nu 24 en er zo goed als vanaf..
  Maar ik weet hoe vervelend het kan zijn..

  Suc6!

  Reageer
  #7

  GEEN TANDPASTA GEBRUIKEN!
  En clearasil is ook neit zo goed als ze beweren.
  Want zeep zit in tandpasta en óok in clearasil en zeep is niet goed voor je puistjes!
  Dus kijk altijd eerst of er zeep in zit, of ga naar de huisarts voor advies;)

  Groetjes en succes

  Reageer
  #8

  Tandpasta werkt bij de ene persoon wel en de andere niet, want in tandpasta zit zeep, dat is niet goed voor je huid, het puistje kan wel weggaan, maar je huid raakt beschadigt. Tandpasta is voor je tanden en dus niet voor puistjes, ga gewoon naar de huisarts.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Primaten, waaronder ook de mens zijn herbivoren en horen dus hoofdzakelijk plantaardig te eten. Vlees is door een mens niet te verwerken, enkel als je het goed bakt en kookt maar dan krijg je nog allerlei stoffen binnen die niet goed zijn voor je.
  Zo veroorzaakt dierlijk voedsel dus ook jeugdpuisten en allerlei andere ernstige ziektes zoals kanker, dat het heel goed doet op dierlijk eiwit.
  Een plantaardige voeding en sport zijn de enige echte goede lange termijn oplossingen. Let wel heel goed op wat je eet maar dat moet sowieso natuurlijk.

  Vitamine b12 bijvoorbeeld wordt enkel aangemaakt door een micro-organisme dat veelvuldig voorkomt in het oppervlaktewater en in mest. Omdat wij geen oppervlaktewater meer drinken krijgen we een vitamine b12 tekort. Dieren krijgen nog wel voldoende vitamine b12 binnen via het oppervlaktewater of via mest en dat is de enige reden dat zij het nog wel bij zich dragen. Vitamine b12 voedingssupplementen zijn gemaakt op basis van deze micro-organismen en zijn dus wel een goede bron van vitamine b12.

  Reageer
  #11

  De mens en primaten herbivoren?
  Dierlijk voedsel de oorzaak van jeugdpuistjes?
  De bron waar je die informatie haalt wil ik wel eens zien.
  De mens is een omnivoor (alleseter) en hoewel er in vlees inderdaad enkele ongezonde stoffen zitten (cholesterol bijv.) is het zeker geen oorzaak van jeugdpuistjes en krijg je er ook geen kanker van, tenzij je elke dag 3x per dag een dikke biefstuk met goed veel boter verorbert.

  Reageer
  #12

  Veel mensen denken net zoals jij dat tandpasta wel zal helpen tegen puistjes, maar dat is niet zo. Het helpt alleen om t minder dik te maken.. maar het gaat er niet van weg.. ik zou als ik jou was een huisarts aanraden.

  Reageer
  #13

  Nee, ik gebruik het ook en het help echt.

  Reageer
  #14

  ik ben die puisten echt beu en kga nu tandapasta gebruiken en zien of het werkt 😀 khoop dat het werkt enzo niet ja pech vo my :'(

  Reageer
  #15

  Tandpasta droogt de huid uit en werkt bij een enkel puistje. Bij veel puistjes of acné is het aan te raden via de huisarts een verwijzing voor de dermatoloog aan te vragen,

  Reageer
Reageer op: Tandpasta goed tegen jeugdpuisten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief