Hoe kom ik van puistjes af?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben echt ten einde raad. Ik heb altijd puisten op mijn voorhoofd en ik weet gewoon niet wat ik eraan moet doen. Ik reinig mijn gezicht heel goed, 2a 3x per dag. Ik heb al allerlei producten geprobeerd maar niets lijkt te helpen. Ook eet ik al een jaar geen chocolade meer, en vermijd ik kaas en melk zoveel mogelijk (alleen wanneer het in gerechten zit eet ik het). Het zijn ook geen kleine puistjes die ik heb maar echt van die grote rode bergen met een wit puntje erin. Ik kan ze dus ook niet verbergen onder make up want je ziet gewoon echt bulten. Ik heb hier al sinds mijn 14e last van, maar ondertussen ben ik al bijna 24!!! Sinds mijn 16e ben ik aan de pil. Maar ik heb ook niet het idee dat het met mijn menstruatie erger is ofzo. Ik heb het gewoon altijd! Soms dat ik 4 dagen puistvrij ben, maar dan ineens de volgende dag sta ik op en heb ik weer 5 nieuwe.

     

    Een van mijn vriendinnen vroeg laatst aan mij: Hoe Kun jij nog zoveel puisten hebben? Je bent de puberteit al wel voorbij lijkt me. En dat zette mij aan het denken... inderdaad geen van mijn vriendinnen heeft nog puistjes. Waarom ik dan wel?

     

    Ik heb ook altijd een glanzend voorhoofd. Op elke foto zie je dat. Terwijl ik de rest van mijn gezicht goed dagelijks moet insmeren met crème om schilfers te voorkomen. De rest van mijn gezicht is weer heel droog!!

     

    weet iemand wat ik hieraan kan doen? Ik heb t nu wel gehad met mijn puistjes!!!

     

    alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Bij acne spelen zaken als insulineresistentie en oestrogeendominantie een rol. Heeft voor een deel te maken met het westerse eet- en leefpatroon te maken. Beter is het om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door suiker en witmeel zoveel mogelijk te vermijden en bij elk eetmoment ook eiwitten, vetten en vezels te gebruiken. Met zuivel inderdaad zuinig zijn.
    Daarnaast kunnen allerlei tekorten spelen. Voor een goede hormoonwerking zijn stoffen als vitamine B en D, gammalinoleenzuur, omega 3, zink, magnesium en nog andere stoffen belangrijk.
    Wat je zou kunnen gebruiken in plaats van kaas is bijvoorbeeld edelgistvlokken (o.a. bij Holland & Barret) Daarin zitten veel eiwitten, vitamines- vooral vitamine B - en zink en chroom. Chroom helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
    De pil kan als anticonceptie goede diensten doen maar onttrekt voedingsstoffen als vitamine B en zink aan je lichaam plus dat het oestrogeendominantie bevordert.

    Reageer
    #3

    Oké bedankt!
    Maar is het acne dat ik heb dan? Het is echt alleen op mijn voorhoofd. Ik dacht dat acne voornamelijk op de wangen zit.
    Maar suikers en witmeel vermijden dus. Ik ben sinds kort ook gestopt met wit brood, dus dat komt dan goed uit. Vitamine B en D, gammalinoleenzuur, omega 3, zink en magnesium, waar haal ik dat vandaan dan? Kun je daar pillen voor slikken ofzo?

    Reageer
    #4

    Kijk anders een naar de producten waarmee je je gezicht wast. Is het gebaseerd op olie? Want je vermeldt je gezicht 2 à 3 keer per dag te wassen. Misschien ga je te agressief met je huid om? Probeer anders een keertje een hele week lang je huid compleet met rust te laten. Geen make-up en al helemaal geen zeep om je gezicht te wassen. Alleen lauw water voordat je gaat slapen. Ik heb dit zelf een keer gedaan en het was niet dat de puisten gelijk weg waren, maar mijn huid werd wat rustiger omdat ik het zelf ook te agressief behandelde..
    Ik hoop je zo te kunnen helpen! xx

    Reageer
    #5

    Moet er dan juist wel of geen olie inzitten? Ik was mijn gezicht idd vaak omdat ik altijd zon glanzend voorhoofd heb en dat vind ik zo lelijk :$ in ieder geval bedankt voor je tip!!

     

    ik zag bij de kruidvat vitamine B tabletten en iets met magnesium en zink tabletten. Zou dit helpen? Er stond ook op dat het je energie geeft, en ik ben best wel vaak moe dus dat zou ook wel fijn zijn. Ik ben alleen altijd bang dat je van die supplementen ook dik wordt. Zou dat kunnen? Of zit dit tussen Mn oren?

    Reageer
    #6

    Ik gebruik trouwens de hele clerasil lijn. Wasemulsie, dan van dat "tonic met een wattenschijfje" dan heb ik ook nog die pads waar die tonic in zit en dan ook nog een crème van clerasil.

    Reageer
    #7

    Te veel van dat spul en te vaak je gezicht wassen, kan ook problemen opleveren. Het is niet goed voor je huid en waarschijnlijk houdt je de klachten zo in stand of maakt ze nog erger.

    Reageer
Reageer op: Hoe kom ik van puistjes af?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief