ONderhuidse harde bult in liesstreek

 • #1

  Hallo,

  Sinds het weekend heb ik een harde onderhoudse bult van ongeveer een centimter in mijn lies. De bult is langzaam opgekomen en in het weekend had ik er veel pijn aan. De huisarts vermoede een liesbreuk. De chirurg waar ik inmiddels ben geweest was niet overtuigd en nu moet er een echo gemaakt worden. De pijn is inmiddels verdwenen maar de bult zit er nig.

  De bult zit aan de linkeronderzijde van mijn buik aan de linkerzijde van mijn schaamhaar zeg maar. Aan de rechterzijde voel ik op dezelfde plek ook een knobbeltje maar deze is veel kleiner.

  Inmiddels is de pijn weg ook als ik er op druk.

  De bult is vrij hard en ik kan hem bewegen als ik er op druk. Hij schiet dan zeg maar onder mijn vinger vandaan.

  wat zou dit kunnen zijn? Is het normaal dat er een echo word gemaakt bij een eventuele liesbreuk. Pijn heeft ongeveer drie dagen geduurd maar is inmiddels helemaal weg.

  Reageer
  #2

  heeft de dokter niet gezegd dat het ook een klier kan zijn? Niet zo op drukken, maar met rust laten. Echo maar even afwachten
  brenda

  Reageer
  #3

  hoi,

  ook ik heb dit ineens sinds vorige week. ik was benieuwd wat er uit jou uitslag is gekomen ? moet het weggehaald worden of ....

  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  Hallo, Ik heb 2 dagen geleden een bult ontdekt in me lies die ik niet kan zien maar wel kan voelen. Het is best een grote bult en heel af en toe tijdens het lopen heb ik wel flinke pijnscheuten gevoeld.
  Wat moet ik doen ??

  Reageer
  #7

  Klinkt onwaarschijnlijk, maar één tot twee keer per dag in de soda zitten (tien minuutjes ongeveer) helpt echt!

  Reageer
  #8

  Als je soda gebruikt in de liesstreek wees dan heel erg voorzichtig. Soda werkt sterk reinigend en wordt soms geadviseerd bij ontstekingen maar dan niet in de buurt van de kwestbare slijmvliezen van de vagina en de penis in de lies, maar bijvoorbeeld een sodabadje bij een ontstoken nagel of voet.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als iemand een bobbeltje onderhuids rechts boven beetje bij de lies heeft verder nooit last alleen als je erop drukt doet het ontzettend veel pijn verder niet je kan het ook niet vast pakken en het is al ong 2 jaar dat allemaal.

  Reageer
  #10

  @M, en heb je jouw bultje ooit al eens door een huisarts laten beoordelen?

  Groetjes

  Reageer
  #11

  Hoi,

  Het zou ook kunnen komen door een ontsteking bij de haarwortel. Bij sommigen is er dan ook spreken van pus dat ui de bult komt. Het is belangrijk dat je de wortel moet laten rusten.

  Beterschap!

  Reageer
  #12

  HOI IK HEB VANOCHTENT EN RARE BULT ONDEKT HIJ IS WEL HART EN ROOD EN HET DOET VEEL PIJN WAT ZOU HET KUNE ZIJN MOET IK HIER MEE NAAR HET ZIEKEN HUIZ HET ZIT RECHTS VLAK BIJ DE LIES EN WAAR ME BOVE BEEN ZIT NAAST DE LIES HET BRAND WEL WAT MOET IK DOEN

  Reageer
  #13

  Ik hen vaker last van een vetbultje in m,n lies ter grotoe van een paasei, en die zwak altijd vanzelf weer af. Nu heb ik er 1 ter grote van 2 paaseieren en is erg ontstoken. Kan amper lopen..... Wat moet ik doen?

  Reageer
  #14

  hallo!
  heb zelf ook sinds 2 dagen een bultje in de linkerkant in de liestreek, vermoed dat het een beginnend liesbreuk is en dat de oorzaak zwaar gewicht heffen is in de sportschool. wat kan ik er aan doen om het weg te krijgen?

  Reageer
  #15
  Reageer
Reageer op: ONderhuidse harde bult in liesstreek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief