Grote schilferende plek in oksel na ringworminfectie

 • #1

  Ik ben een vrouw van 24 en ik maak me zorgen over de plek in mijn oksel. Zie ook de foto in de bijlage. Bij mijn huisartspraktijk word ik helaas niet goed geholpen. Weet iemand wat dit kan zijn?

  Maanden geleden werd er ringworm in mijn linker oksel geconstateerd. Dit zat er al een hele tijd, maar voorheen werd het gediagnosticeerd als eczeem die maar steeds terug bleef komen in mijn oksel. Het jeukte flink. De plek was een beetje dik en rood van kleur en voelde een beetje ruw aan.

  Het voorschreven middel gaf ernstige vlekken in mijn kleding, maar de plek leek na een tijdje beter te gaan. Tot ik covid kreeg in mei: toen begin de plek weer erg rood en jeukend te worden. Ik moest gaan smeren met miconazol, dat andere middeltje gaf vlekken in mijn kleding die ik er niet uit kreeg.

  De plek werd wel minder maar ging niet helemaal weh, dus enkele weken later kwam ik weer bij de HA. Die zei dat ik naast miconazolcrème de plek moest insmeren met sudocrème.

  Inmiddels ben ik zes weken verder sinds dat consult bij de huisarts. De jeuk en roodheid lijken grotendeels weg, maar er is iets anders voor in de plaats gekomen!

  Een zeer grote, grof schilferende witte plak in mijn oksel waar de ringworm zat, maar dan nog groter. Eromheen lijkt de huid wat 'gerimpeld' iets ruwer dan normaal. Dat is bovenaan de onderarm (zie foto) en op mijn linker borst. Heel groot dus! De randen van die 'enigszins normale' huid lijkt een klein beetje te schilferen. Ik dacht eerst dat dit witte van de sudocrème kwam, maar dat is het overduidelijk niet.

  De huisarts zei deze week dat het 'ontstoken' was, maar ik vertrouw het niet! Ik hoop toch maar een verwijzing naar de dermatoloog te kunnen regelen, want ik word hier moedeloos van en het wordt alleen maar erger.

  Reageer
  #2

  Dit is inderdaad iets om mee naar een dermatoloog te gaan. Dus vraag de verwijzing en laat je niet afschepen

  Reageer
  #3

  @John

  Dat ga ik zeker doen. Heeft u enig idee wat het zou kunnen zijn? Ik ben erg ongerust, heb er inmiddels huilbuien door. De enigszins laconieke houding van de HA-praktijk helpt niet bepaald mee.

  Reageer
  #4

  Het kan een vorm van eczeem zijn. Maar dat is zo moeilijk te beoordelen. Als je huisarts dit heeft gezien en daar verder nets mee gedaan heeft, zou ik dat zo niet accepteren
  Heb je verder nog last van? pijn of hevige jeuk?

  Reageer
  #5

  Nee, geen hevige pijn, maar wel lichte jeuk.

  Reageer
  #6

  Je kunt morgen proberen naar de huisartsenpost te gaan...

  Reageer
  #7

  Dat ga ik proberen, maar ik verwacht dat ze me gaan vertellen dat ik een dagje moet wachten tot ik mijn eigen huisarts weer kan bereiken.

  Verder ruikt de plek niet zo fris als ik mijn neus eronder hou en lijkt het vochtig bij aanraken.

  Reageer
  #8

  Je kunt het allicht proberen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Grote schilferende plek in oksel na ringworminfectie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief