Ringworm of iets anders?

 • #1

  Begon 2 weken terug als een klein rood plekje en is nu uitgegroeid tot dit. Eerst een creme tegen droge huid/eczeem geprobeerd, maar dit hielp niet. Heb nu een antischimmel creme met clotrimazol in huis, maar na 6 dagen smeren is er nog geen verbetering te zien en is hij nog verder gegroeid tot in ieder geval gisteren. Verder heb ik geen last van dit plekje, alleen jeukt het ongeveer 1x per dag even een paar minuten heel intens, waarna de jeuk weer weggaat. De rand is een klein beetje schilferig, maar dit is niet een heel duidelijk symptoom. Er zitten een paar kleine blaasjes op de rand, en de rand lijkt verder op in elkaar gegroeide bultjes. De rand is hoger en roder dan het midden. Dit lijkt wel verdacht veel op ringworm, of moet ik ergens anders aan denken? Kan het verder kwaad om een clotrimazol creme te smeren als het toch geen ringworm blijkt? Als ik morgen nog geen verbetering zie bel ik de huisarts.

  Reageer
  #2

  Bijlage uploaden niet gelukt. Ik probeer het nogmaals.

  Reageer
  #3

  Bijlage uploaden blijft fout gaan. Zie link voor foto: https://ibb.co/LnyT2Wb

  Reageer
  #4

  Op deze foto is het kleurverschil iets duidelijker te zien:
  https://ibb.co/sKmYJ6b

  Reageer
  #5

  Het lijkt idd op ringworm.
  Ik zou morgen even de huisarts bellen, ringworm is erg besmettelijk en kan daarom beter wel gelijk goed behandeld worden.

  Reageer
  #6

  Contact gehad met huisarts. Ik mocht een foto sturen. Huisarts beoordeelde het ook als ringworm. Ik moet nu nog een week smeren met dezelfde creme, mocht er dan nog geen verbetering optreden, mag ik ze weer bellen.

  Reageer
Reageer op: Ringworm of iets anders?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief