Striemen

 • #1

  Hallo

  Ik had 8 maanden last van jeuk & vorige maand heeft de dermatoloog kunnen zegge dat het toch schurft was. Er waren namelijk niet echt verschijnselen van schurft. Ik heb hiervoor 3 maanden lang een cortisone zalf gebruikt die ik moest aanbrengen op de jeukende plekken. Dit was praktisch heel het lichaam zeg maar. Ik ben een maand gestopt met de zalf maar ik merk dat ik opeens veel striemen krijg. Heel dicht op elkaar. Eerst op de bovenarme en nu de benen en borst.

  De huisdokter zegt dat ik het 2keer per dag moet hydrateren. De dermatoloog is niet zozeer in gegaan op de vraag wat ik er tegen zou kunnen doen. De behandeling heeft redelijk geholpen (3x) maar de schurft is niet weg dus begin ik binnenkort met de pillenkuur als deze aankomen.

  Ik ben 21 jaar en mijn lichaam zien op deze manier brengt veel frustratie. De striemen zijn breed en rood/paars. Soms voel ik een stekend of brandend gevoel.

  Ik vroeg me af of dit zal weggaan of toch een groot stuk zou vervagen. & is er iets dat ik zou kunnen doen buiten het hydrateren?

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Striemen kunnen te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen, zoals silicium en zink en bepaalde vitamines. Medicijnen, waaronder dus ook corticosteroïden, zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en verstoren je hormoonhuishouding en bevorderen insulineresistentie. Een complementair genezer kan naar het hele plaatje kijken. Jeukende plekken komen toch ergens vandaan en probleem begint meestal aan de binnenkant.

  Reactie
Reageer op: Striemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief