Groeven/ gedeukte lijnen voorhoofd

  • #1

    Hallo,

    Onlangs ontdekte ik twee verticale lijnen op m'n voorhoofd. Als ik met m'n vingers over deze lijnen ga lijkt het of deze groeven zich echt in de schedel bevinden. Ze bevinden zich links van het midden van het voorhoofd.

    Iemand die dit ook heeft of weet wat dit kan zijn?

    Dank bij voorbaat

    Reageer
    #2

    moeilijk om daar zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga eens langs bij de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #3

    Heb ik gedaan en hij zei iets van dat dit een plaats was waar vroeger 'horens' zaten op de schedel en deze groeven nog een overblijfsel zijn van deze zogenaamde horens.
    Ik vind dit echter zeer vreemd, omdat op internet er niets van te vinden is en de schedel normaal toch vrij egaal hoort te zijn ter hoogte van het voorhoofd.

    Reageer
    #4

    Ook ik werd 3 dagen geleden met zo'n gleuf wakker ... Wat ik op internet vind is verontrustend .... Een huidziekte? Ik ben benieuwd of je obtdekt hebt wat het was

    Reageer
    #5

    Je word gewoon ouder. Collageen in je huid neemt af waardoor plooien 8n je schedel duidelijker naar voren komen. Zoek maar eens op google naar foto's van oude mannen en vrouwen daar zie je nagenoeg bij iedereen vertikale strepen/groeven.

    Dus. Hup aan de botox of gewoon accepteren. Ikzelf heb ze ook. En ik ben 30 en man.

     

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Ook ik wil hier even op reageren. Sinds 2 maanden heb ik meerdere gedeukte lijnen op mijn hoofd. Heeft iets weg van slaapvouwen. Maar deze lijnen zijn zeker 1 mm diep. Huisarts geeft aan dat het gespannen spieren zijn. Klopt het dat je door stress/spanning ook zichtbare spieren boven op je schedel krijgt?

    Reageer
    #7

    dat kan inderdaad kloppen

    Reageer
    #8

    Bedankt voor je reactie John. Hoop dat dit uiteindelijk weer wegtrekt. Ze zijn sommige dagen ook dieper dan andere. Heb zoveel klachten de afgelopen jaren wat is begonnen met een angststoornis is nu uitgemomd in Allerlei lichamelijke klachten waaronder stijve en pijnlijke rug schouder en nekspieren. Veel aanvallen van duizeligheid vermoeidheid en Hartoverslagen. Kom maar niet uit deze cirkel en heb van alles geprobeerd. Ook heb ik al heel wat medische onderzoeken gehad bij cardioloog MDL en neuroloog inclusief MRI. Weet nog steeds niet wat ik mankeer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben je ook naar een psycholoog geweest?

    Reageer
    #10

    Jazeker ben daar 2 jaar onder behandeling geweest bij een 2e lijns psychologe. Ook helaas niet het gewenste effect. Voel me vanaf het moment dat ik wakker wordt al dizzy in mijn hoofd en vaak gaat dit gepaard met een enorme druk. Ik sleep mezelf al jaren de dag door. Maar de duizeligheid en drukgevoel in mijn hoofd blijven nagenoeg constant aanwezig. Enkele maanden geleden ben ik doorverwezen naar de duizeligheidspoli van het Amstelland ziekenhuis en die gaven aan dat mijn klachten afkomstig zijn van een overbelast zenuwstelsel. Maar hoe kom ik hier vanaf? Ben pas 38 en heb een dochter van 7 die haar vader alleen maar ziek kent. Zit er een beetje doorheen. Nog tips of adviezen? Ik wil echt alles geprobeerd hebben om

    hier vanaf te komen. Tot nu toe heb ik de speld in die hooiberg nog niet gevonden!

    Reageer
    #11

    Chronische hyperventilatie is ook iets waar ik aan zit te denken. Dit is nog nooit onderzocht. De angststoornis heb ik al ruim een jaar onder controle. Van dagelijks 3 tot 4 paniekaanvallen heb ik er nu jaarlijks misschien 2. Toch voel ik me constant gespannen.

    Reageer
    #12

    Of heb ik een burn-out? Mijn huisarts draait hier steeds omheen en noemt mijn klachten SOLK. Onverklaarbare lichamelijke klachten. Van een 4x per week sportende man die altijd vrolijk en vol energie zat is weinig meer over. Ben nu vaak aan huis gekluisterd iedere vorm van inspanningen is me teveel. Wat vermoed jij John?

    Reageer
    #13

    Een burn-out is niet onmogelijk. Doe de test op
    https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

    Reageer
    #14

    Bedankt heb de test gedaan en daar kwam burn-out uit. Toch zijn de vragen werkgerelateerd en ik werk sinds november 2018 al niet meer wegens alle klachten. Dus lastig om de testuitslag als betrouwbaar te zien.

    Reageer
    #15

    Dat zou ik zo maar niet zeggen. Die burn out kun je namelijk destijds hebben opgelopen. Je had namelijk de klachten wel maar daar is dus niets ( niet adequaat ) mee gedaan. Ik neem aan dat je destijds geen therapie hebt gehad

    Reageer
Reageer op: Groeven/ gedeukte lijnen voorhoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief