Dof gevoel wenkbrauw/voorhoofd

 • #1

  Goedemorgen,

  Ik heb al zo'n 2 weken een soort dof/drukkend gevoel op het bot aan de zijkant van mijn voorhoofd aan de linkse kant, en op het bot aan de linkse kant van mijn wenkbrauw. Het doet niet pijn, en het gekke is als ik mijn hand erop leg of een pet op zet wat "tegendruk" geeft voel ik het maar amper, en het voelt ook echt alsof het aan het oppervlak zit en niet echt van binnen uit komt zegmaar.

  Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

  Reageer
  #2

  Ik zou er mee naar de huisarts gaan.
  Die zal er na onderzoek beter wat over kunnen zeggen. En gelijk ook bepalen of er verder iets mee gedaan zou moeten worden.

  Reageer
  #3

  Niet lullig bedoeld maar je zegt in onderhand iedere reactie dat mensen hier niet bij de dokter zijn en/of dat ze maar naar de huisarts of specialist moeten gaan. Ik denk dat mensen hier juist komen met vragen waarmee ze niet direct naar de huisarts willen gaan, maar juist graag willen dat anderen mee denken. Wat is anders het nut van een forum als dit? Kun je net zo goed op de homepagina zetten "wij zijn geen dokters of specialisten en ons advies is dan ook in 99% van de gevallen om maar een afspraak bij de huisarts te maken, dus met andere woorden, een bericht plaatsen heeft geen zin"

  Reageer
  #4

  Ook niet lullig bedoeld,maar dat staat er ook.
  Weliswaar niet op de homepage,maar in de ergens weggestopt in de algemene voorwaarden van het forum.
  Het zou er,in mijn ogen, best wat duidelijker mogen staan.

  En ik vind het prima hoor, dat mensen liever hun vraag op een forum stellen,dan dat ze naar de huisarts gaan.
  Dat is hun eigen risico.
  Alleen als ik reageer op iemand zn vraag,wil ik wel dat diegene weet dat dit antwoord niet van of namens een (huis) arts komt,ik wil niet verantwoordelijk zijn voor een advies of mening waardoor iemand géén professionele hulp in schakelt.
  Omdat best veel mensen in de veronderstelling zijn dat de antwoorden hier van artsen,tandartsen of andere medici komen.

  In heel veel gevallen is de diagnose die je hier krijgt een gok,omdat er geen onderzoek mogelijk is. Soms heeft dat geen gevolgen,maar het kan ook wel verkeerd gaan.Of je geeft een ractie waar mensen heel erg ongerust door worden en het blijkt vals alarm te zijn. En daar wil ik mensen soms wel op wijzen. Dan kunnen ze er bewust voor kiezen wel of niet naar de huisarts te gaan.

  Ik wil ook best met je meedenken hoor.
  En dan kan ik nu allerlei oorzaken gaan noemen,die je zelf ook online kunt vinden. Alleen weet je dan nog steeds niet wat bij jou de oorzaak is en of er iets mee gedaan zou moeten worden.

  Maar het eerste wat in mijn hoofd op kwam toen ik jou verhaal las,was iets wat een vroegere vriend van mij heeft gehad. Die had ook eerst een tijdje een doof gevoel bij aanraking in zijn gezicht. Vervolgens kreeg hij na een aantal weken heftige zenuwpijn en ging zn ooglid en mondhoek hangen. Hij bleek ontsteking in zn aangezichtszenuwen te hebben.

  Dit is een antwoord wat ik dus liever niet direct geef,ookal kan het een oorzaak zijn. Mensen kunnen er onnodig van in paniek raken,zonder te weten of het bij hun ook de reden van de klacht is.
  Nu deel ik het dus wel even,om je te laten zien waarom ik je aan zou willen raden naar de huisarts te gaan voor onderzoek.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je uitgebreide reactie, en als je het zo zegt snap ik je punt.

  Echter denk ik persoonlijk wel dat mensen een betrouwbaar oordeel verwachten van een zorgprofessional. Het is dan wel erg verwarrend om te zien wie er behalve John ook betrouwbaar advies kan geven aangezien er alleen een naam staat zonder enige beschrijving.

  Hoe dan ook, toch bedankt voor het mee denken!

  Reageer
  #6

  Ook John is geen arts en als je goed zijn reacties even doorleest,zie je dat ook hij in heel veel gevallen het advies geeft naar de huisarts te gaan. Kreeg hij laatst nog van iemand commentaar op, die vond dat hij op alle vragen over alle mogelijke onderwerpen een antwoord zou moeten kunnen geven als zorgprofessional.

  Er zullen best meer mensen hier reageren die ook betrouwbaar advies geven en misschien nog wel meer kennis hebben over een bepaald onderwerp dan John heeft. Bijvoorbeeld van uit hun opleiding, hun eigen ervaring of de ervaring van iemand uit hun omgeving. Die ervaring kun je dan delen. Maar dan nog weet de vraagsteller niet of dat antwoord bij hem of haar passend is, simpelweg omdat je via een beeldscherm geen fysiek onderzoek kunt doen. Dan blijft toch het advies naar de huisarts te gaan voor onderzoek het beste advies.

  Reageer
  #7

  Misschien een geïrriteerde zenuw. Maar het is moeilijk mom daar zo dus iets over te zeggen zonder enige vorm van onderzoek. Ga dus met de klacht naar de huisarts

  Reageer
Reageer op: Dof gevoel wenkbrauw/voorhoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief