Duizeligheidsaanvallen, ff kortsluiting

  • #1

    Ik ben een jonge vrouw van 21 jaar, en ik heb sinds vrijdag constant last van draaiduizeligheidsaanvallen. Het is niet alleen duizeligheid, zal zo even uitleggen hoe het voelt.
    Ik heb het al vaker gehad, sinds een paar jaar, maar toen had ik het alleen maar eens in de zoveel maanden. Sinds kort is het eens in de zoveel weken, en dus sinds vrijdag heel de dag door. Het is mogelijk iets anders, want die eens in de zoveel maanden voelden als simpele draaiduizeligheid. Dit voelt toch wel iets heftiger. Alsof mijn hoofd even een seconde reboot, of kortsluiting heeft.

    De aanvallen duren maar heel kort, tot maximaal 5 seconden. Ik heb zaterdag bijgehouden hoeveel ik er had op een dag, en om 15:00u zat ik al aan 42 keer (ben toen rond 10u opgestaan).

    Het voelt als volgt: m'n oren suizen sowieso een beetje, maar heb een keer een gehoortest gedaan en ik hoor gewoon nog heel goed. Zodra ik zo'n aanvalletje heb, lijkt het of mijn oren even dichtgaan. Hetzelfde gevoel heb je wel eens als je heel hevig gaapt, dan ploppen ze niet echt maar lijken ze even voor een seconde dicht te gaan.
    Daarnaast voel ik mijn ogen bewegen terwijl ik zelf niks doe. Ik heb geprobeerd te zien of ze een specifieke beweging maken, maar ik heb de aanvallen sowieso alleen als ik zelf of mijn ogen bewegen, dus kan dit niet goed controleren. Ik voel wel dat mijn ogen bewegen, alsof ze wegdraaien of alsof ik scheel kijk voor een seconde of 2. Ik kan dan ook heel kort niet meer focussen op iets. Nogmaals, ik voel echt fysiek dat mijn ogen iets doen waar ik zelf geen controle over heb.
    Ook heb ik dus heel kort het gevoel dat mijn hoofd draait of valt, terwijl ik gewoon stilsta. Dit is ook maar een paar seconden maximaal. Hierdoor wordt ik uiteindelijk enorm misselijk.

    Er zit ook verschil in de aanvallen. Soms heb ik een paar "kleintjes", dit is alleen het druk gevoel, gevoel van het plofje ofzo, in mijn hoofd (oren en ogen). Deze duren meestal ook maar echt 1 seconde.
    Ik heb ook zwaardere, die komen gelukkig minder vaak voor. Hierbij voel ik dus echt dat rare drukgevoel in mijn hoofd, alsof er een schokje of plofje in mijn hoofd zit (dit is echt vreemd omschreven maar kan het niet anders verwoorden), en kan ik ook, als ik aan het praten ben, mijn woord niet afmaken. Ik kan wel blijven praten, maar ik trek het woord uit (zo van: hey gaaaa je ook mee?). Het gebeurt soms ook dat ik dat "plofje" tot in mn borst lijk te voelen, maar vaak voel ik het alleen door heel mijn hoofd en nek/keel. Het is niet dat er echt pijn is, maar meer een vreemd niet te omschrijven gevoel dat tot daar doorloopt. Deze zwaardere aanvallen kunnen tot maximaal 5 seconden duren.

    Het is niet zo dat het echt pijnlijk is, maar vooral heel vreemd en onaangenaam. Ik heb ze alleen als ik met mijn hoofd en/of ogen beweeg. Als ik voor me uit zit te staren heb ik nergens last van, maar ben er dan wel bijna zeker van dat als ik ga bewegen ik er weer eentje heb. Het is dus steeds weer in spanning afwachten tot er eentje komt, en ze zijn zo enorm vervelend dat ik amper durf te bewegen.
    Ik heb ook het gevoel dat ik het meer heb als ik bijvoorbeeld tv kijk of op mijn laptop bezig ben (ik denk omdat er dan veel bewegingen te verwerken zijn??).

    Ik heb ook sinds maandag enorm veel dorst en ben verschrikkelijk snel moe. Moet echt steeds rond 5 een soort middagslaapje doen, anders worden ze erger. Ik slaap ook telkens al rond 10 uur, en dan kan ik makkelijk 12 uur aan een stuk doorslapen. Heb het blijkbaar nodig. Ik weet niet of het gerelateerd is, maar lijkt me van wel.

    Ik ben er al mee naar de huisarts geweest, maar die schreef het af op mijn lage bloeddruk (100/55). Ik heb het mogelijk gewoon niet goed omschreven, maar ik weet zeker dat het daar niet mee te maken heeft. Die duizelingen voelen altijd enorm anders. Dan heb je een licht gevoel in je hoofd, maar dat voel ik niet. Zelf denk ik eerder aan iets met mijn evenwichtsorgaan.

    Als het over een paar dagen niet beter is ga ik sowieso terug, maar ik hoopte dat iemand het misschien herkende of iets meer wist (of hoe ik het beter kan verwoorden). Ik ben ondertussen redelijk bang dat er iets mis is, vooral omdat ik het echt zo duidelijk kan voelen dat bijv mijn ogen lijken te schokken. Heb het zo erg nog nooit gehad en ik hoop er snel vanaf te kunnen geraken. Ik heb het op sommige momenten zo heftig dat ik ervan in paniek raak (wat niks helpt, weet ik wel). Kan verder niks doen als slapen en hopen dat het overgaat.

    Jennifer

    Reageer
    #2

    Heey ik ben meisje van 15 en mijn moeder vertelde dat mijn oma ook zoiets had. Bij haar was het wel lage bloeddruk maar ik heb zelf ook wel eens dat ik soortvan wegval. Iets anders dan u en wel minder heftig maar het voelt alsof er een knopje word omgedraaid en je gewoon het duister in word gesleept. Voor mij voelt het heel lang maar mensen die naast mij staan die zeggen dat het echt maar 2 tot 3 seconden was...ik word er altijd heeel misselijk van maar als ik dan weer bij kom dan voel ik mee weer helemaal goed. Het is af en toe bij mij in eens op de vervelendste momenten zoals presentatie of de winkel.. Ik ben niet zo goed in het beschrijven als u maar het is in iedergeval niet fijn!

    Reageer
    #3

    hoi Jennifer.  Je verhaal gelezen en ik maak ongeveer hetzelfde door

    hoe gaat het nu met je en zijn er al duidelijkheden voor je

    ben benieuwd wellicht hoor ik iets van je

    goede jaarwisseling

    Reageer
    #4

    Hallo,

    je zou ook eens kunnen kijken naar ziekte of syndroom van Meniere....

     

    Reageer
    #5

    Ik heb soms ook last van deze korte "resets", gemiddeld een paar keer per week (dus niet heel vaak op één dag). Heb je een benaming hiervoor gevonden?

    Reageer
    #6

    Ik heb hier ook last van. Sinds een paar maanden af en toe als ik in de auto zat maar soms deze week elke dag en ook als ik loop of als ik zit of lig. Kan iemand mij hiermee helpen? Ik kan zo niks eigenlijk

     

    Gr

    Reageer
    #7

    @Maike, duizeligheid kan te maken hebben met een schommelende bloedsuikerspiegel. Belangrijk is altijd om geen losse koolhydraten te eten maar te combineren met eiwit, vet en vezels. Verder bepaalde voedingssupplementen. Denk verder aan de mogelijkheid van een scheefstand van de atlas. Dan kan een atlascorrectie helpen. Denk ook aan de rol van electromagnetische velden, zoals van wifi, electrische wekker en smartphone. Belangrijk is ook een bed en matras zonder metalen erin. In de auto ben je minder geaard, waardoor eerder klachten. er zijn wel producten te koop die kunnen helpen bij het aarden.

    Reageer
    #8

    Ik ben een vrouw van 70 jaar.

    Ik herken dit, helaas.

    Ik omschrijf het als volgt: Er zijn van die blauwe glazen bollen met bliksems erin, als je een hand of een vinger op de legt trekken die flitsen naar je hand of vinger.

    Als ik mijn ogen beweeg is het net of ze vertraagd meebewegen, dan lijkt het of er iets trekt

    Zo stel ik mij dat gevoel visueel voor.

    Het is erg irritant en ben blij (niet voor jou) dat ik er over lees.

    Ik heb het nu 4 dagen en het lijkt erger te worden, vroeger had ik het af en toe.

     

    Sterkte!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het verhaal van Jennifer is al vijf jaar geleden maar ik moet er toch op reageren. Ze omschrijft iets waar ik, 62 jaar en ook al lang last van heb en erg moeilijk vond om te omschrijven. Iedereen kijk je echt aan als zijnde , duizelig oké maar kortsluiting in het hoofd begrijpt men niet. Daarom ben ik blij met de omschrijving, maar nu de oplossing. Hopelijk kan Jennifer dit nog aan haar verhaal toevoegen. Hoe ben je hieruit gekomen. Ik heb al diverse KNO onderzoeken gehad en het schijnt niet aan mijn evenwichtsorgaan te liggen. Wat dan wel.

    Reageer
    #10

    Zijn hier nog mensen actief

    Reageer
    #11

    Ik heb door plotselinge duizeligheid mijn tibiaplateau gebroken door een val vd huishoudtrap 20 mei. Met gevolg 1 laterale plaat 7 schroeven. Ben nog in revalidatie .heb tijdelijk een scootmobiel waarmee ik dus vd week in de supermarkt door een soort duizeling cq kortsluiting in me hoofd ,als een malle omdat ik mn hand niet vd bediening af kreeg door de kortsluiting in mn hoofd. Langs de deuren vd koeling vloog enkelen waren open dus dikke paniek in de supermarkt.was verschrikkelijk misselijk nadien en behoorlijk geschrokken en ontdaan erdoor. Vandaag naar de huisarts geweest bloed geprikt en maandag kan ik al terecht bij de neuroloog. Hoop dan op meer duidelijkheid wat er aan xe hand is met mij. Zit nl niet te wachten op nog meer breuken of in het ergste geval ik iemand letsel aanricht door zoiets met de schoot mobiel. Ik ben 53 jaar

    Reageer
Reageer op: Duizeligheidsaanvallen, ff kortsluiting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief