Erge pijn bij het eten (na kaak operatie)

 • #1

  Beste lezers,

  3a4 weken geleden heb ik een kaak operatie gehad bij de kaak chirurg. Ik had 2 kaakbreuken.
  Nu is het probleem dus dat bij alles wat ik probeer te eten en ook bijna bij al het drinken dat ik een heftige pijn krijg aan de linker kant. Daar zit 1 breuk en rechts onder ook, alleen daar heb ik dus geen last van. Maar goed. Bij het eten zien en het speeksel maken begint het al pijn te doen.. De hel breekt los als ik iets in mijn mond stop zonder te kauwen en het meteen doorslik. Ik krijg schokkende pijn vlakbij mijn oor en het herhaalt bij de eerste 20/25 hap slokken die ik maak. Daarna zakt het af en kan ik redelijk normaal verder eten/drinken.

  Na het eten ongeveer 2/3 minuten later komt de pijn terug maar dan nog erger en dat houd 10/15 minuten aan. Daarna is het over. Dat is een enorme hinder en ergernis in mijn leven en ik word er gek van.. Als ik het eten/drinken proef begint de ellende al..

  Ik kauw niet maar slik alles door omdat kauwen nog niet echt wil en moet nog 2 weken zo veel mogelijk vloeibaar eten.

  Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn? Ik word er gek van en word er gewoon depressief van. Ook eet ik bijna niks meer de laatste dagen omdat bij alles wat ik eet de pijn meteen weer begint. Ook als ik met mijn linker oog knipper doet het pijn op mijn linker slaap.. (In de linker bovenkaak zit de breuk)

  Rechts onder heb ik geen last maar dit is gewoon verschrikkelijk help me asjeblieft..
  Volgende week moet ik weer voor controlle maar dat duurt nog wel een paar dagen.. ๐Ÿ™

  Reageer
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Je zult helaas nog even geduld moeten hebben of kijken dat je eerder een afspraak krijgt.

  Reageer
  #3

  De pijn komt ongeveer bij de breuk weg maar vreemd dat het al begint als ik iets proef of ik speeksel aanmaak als ik lekker eten zie? Snap er niks van..

  Reageer
  #4

  Is het toevallig zo dat je ook vergrote speekselklieren aanvoelt? Die zitten langs je keel/vlakbij adamsappel en schildklier. Als die vergroot zijn dan voel je soms een paar kwabben aan de zijden, of pas als je je keel openzet zoals bij gapen (als je snapt wat ik bedoel) dat die uit lijken te puilen of duidelijk vergroten om betastbaar groter te voelen.

  Krijg je toevallig ook pijn op je kaakgewrichtspunten of elders rond de kaak/oren/nek als je je keel openzet zoals bij gapen?

  Reageer
  #5

  Als ik gaap voel ik iets bij waar de breuk ongeveer zit, een strak en licht pijnlijk gevoel zegmaar..

  Reageer
Reageer op: Erge pijn bij het eten (na kaak operatie)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief