Kloppend oor met veel druk erop- al een jaar!

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik schrijf dit berichtje omdat ik op het punt sta om hopeloos te worden. Ik heb namelijk al sinds vorig jaar zomer, dus zo ongeveer een jaar, regelmatig last van mijn rechteroor. Er staat dan een enorme druk op en het voelt alsof hij open moet ploppen, maar dit is op geen enkele manier mogelijk. Het klopt als een gek en er staat een enorme druk op mijn hoofd. Dit zorgt er soms ook voor dat ik duizelig wordt.

    Ik ben inmiddels twee keer naar de dokter in Nederland geweest om te kijken of mijn oor uitgespoten kon worden. De dokter zegt echter dat er niets zit en dat hij ook niets kan zien. Wel zag hij dat mijn gehoorbuis redelijk smal is en dat het kan zijn dat als ik verkouden ben of allergisch reageer op iets het opzwelt wat zorgt voor het verstopte gevoel.

    Dit lijkt mij echter sterk, omdat ik het nu al een jaar heb. Ik voel mij niet verkouden en verder prima, maar dat vervelende oor blijft opspelen. Het wordt nu zelfs zo erg dat ik mij niet meer kan concentreren wanneer mijn oor opspeelt en focussen op andere dingen wordt ook erg lastig. De dokter heeft mij inmiddels een neusspray meegegeven die een eventuele allergie die de opzwelling veroorzaakt moet tegengaan, maar zonder succes.

    Ik verblijf nu in Spanje en wordt er werkelijk waar zo gek van dat ik ook deze week hier even een bezoekje langs de dokter breng.

    Tot die tijd wil ik om jullie mening vragen. Het feit dat het namelijk zo'n druk op mijn hoofd geeft maakt mij een beetje bang, en niet te vergeten is het gewoon echt heel erg vervelend.

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #2

    Je huisarts had je even moeten doorsturen naar een KNO arts. Hoelang ben je nog in Spanje?

    Reageer
    #3

    Nog een maand, dat maakt het een beetje lastig.. Mijn vader kwam met het verhaal dat het een middenoor ontsteking zou kunnen zijn, en dat je dan absoluut niet mag vliegen. Een maand geleden ben ik vertrokken naar Spanje en dit is inderdaad wanneer het weer kwam opspelen.. Misschien dat dit er mee te maken heeft?

    Reageer
    #4

    Een middenoorontsteking zou eventueel kunnen maar er zijn ook nog wel andere mogelijke oorzaken. Het is in ieder geval iets waar een arts naar zou moeten kijken. En dan liefst een KNO arts.

    Reageer
    #5

    Ik heb vandaag een afspraak met een Spaanse dokter. Ik hoop dat het niets ernstigs is.. Het rare is namelijk dat het geen pijn doet. Het is verschrikkelijk vervelend, maar pijn doet het niet. Ook geen koorts o.i.d., waar je wel weer aan zou denken bij een infectie. Zodra ik terug in Nederland ben zal ik naar de KNO arts gaan. Bedankt voor uw antwoord!

    Reageer
    #6

    Laat nog even weten wat de Spaanse arts er van vond..

    Reageer
    #7

    Ik ben inmiddels een week verder. Vorige week maandag bezocht ik de Spaanse dokter en legde alles duidelijk uit. Zei was echter verbaasd dat de Nederlandse huisarts mij neusspray had gegeven- omdat dit volgens haar het niet kon verholpen. Ze schreef mij 600 mg ibuprofen voor die ik 3 keer per dag de komende 3 à 4 dagen moest nemen. Ook kreeg ik oordruppels mee die ik een week moest nemen, 3 x per dag.

    Inmiddels is de week voorbij, en terwijl ik dit schrijf is het weer op zijn ergst. Tijdens het nemen van de ibuprofen heb ik er nauwelijks last van gehad en ik had er ook werkelijk vertrouwen in dat het hielp en nu weg zou zijn. Nu ik de ibuprofen niet meer neem is het echter gewoon weer terug. Gek wordt ik ervan!

    De Spaanse dokter was ook niet zeker of het zou helpen, en mocht het nou niet helpen dan moest ik twee testen laten doen in Nederland. Wel zei ze dat het waarschijnlijk niets ernstigs was, het is dat mijn trommelvlies is opgezwollen en dat dit gewoon erg vervelend is.

    Ik hoop echt dat er een oplossing voor is te vinden.. Die paar dagen zonder een dicht oor waren zo fijn!

    Reageer
    #8

    Als je terug bent in Nederland, toch naar even goed laten onderzoeken. Je kunt natuurlijk nog even ibuprofen gebruiken voor de pijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik hier hetzelfde verhaal, verschrikkelijke druk op mijn linker oor. Twee keer neusspray gehad paar dagen over en floep weer druk erop. Alsof mn oor op barsten staat. Ik ga ook maar weer naar de dokter. Misschien een foto ofziets

    Reageer
    #10

    Vraag aan je huisarts een verwijzing voor de KNO arts

    Reageer
    #11

    Hoi,Ik heb je klachten hier gelezen het is 1,5 jaar geleden,
    Hoe gaat het nu metje ??? Hoop dat je deze bericht naar je toe komt ..
    Ik heb zelfde oorklachten.maar dan verergerd ..vreselijk klopende linker oor met jeukt en voeld net of vocht in zit,als ik met mijn vinger lichtjes op mijn oor gaat drukken voel ik steek pijn.5 jaar geleden begonnen klachten ,Huisarts keek naar mijn trommel vlies en vertelde dat er een rode plekje zat en dat een heel klein gaatje aanwezig was en dit vanzelf zou genezen..een jaar later waren klachten weer daar en toen zei huisarts dat er kalk op de trommel vlies te zien was en dat de trommel vlies naar binnen gezogen zat, hij zei dat van zelf overzou gaan ,na 2 jaar met klachten lopen heb zelf aan mijn huisarts gevraagd om naar kno arts te gaan ondertussen in 6 jaar tijd 4 keer naar regulier ziekenhuis kno co arts geweest, er is een keer mri scan gemaakt door mijn neuroloog waar ik eenkeer per jaar heen gaat voor mijn migraine .. en er kwam heel klein nek hernia uit de scan..
    Verder was alles schoon ,vorige jaar werd ik zo ziek dat ik dichtbijzijnde regulier ziekenhuis kno arts moest gaan deze keer ct scan genomen en geluid gehoor test gekregen er is een hele lichte gehoorverlies ..bij mij zijn deze klachten ook begonnen na verkoudheid en in vliegtuig had ik ontzettende druk pijn gehad kon bijna huilen ,in het begin waren klachten een keer in 6maanden druk in linker oor met beetje gehoorverlies erbij en dan met neus spray Avamys was het over ,,en na 3 weken begon de klachten weer ..nu 5 jaar later is het elke dag blijvend geworden..ik ben moe met smorgens opstaan klopende druk en korte duizeligheid na 2 uur bijkomen kan ik bij komen ,maar zodra ik lichamelijk iets onderneem dan begint het weer zoem zoem zoem hele dag door,de duizeligheid is niet hele dag door enkel bij als ik met mijn hoofd of ogen naar bepaalde hoek gaat draaien of kijken !! maar die klopende gebonk of zoem het lijkt wel dat ik mijn eigen hartslag hoor,de kno arts heeft ct scan gemaakt ze vertelde dat er was niets te zien was in verband met vocht of ontsteking !!..elke dag vecht ik met deze oor aandoening dat kno co artsen waar ik geweest ben niet kunnen zeggen wat aande hand is of waardoor het komt ,wel hoor ik vaak dat ik moet zo accepteren leven... wie heeft dezlfde soort klachten zoals ik heb beschreven hier ? misschien kunnen we samen praten over ervaringen klachten en gebruikte medicijnen ,, ik wil binnen kort naar buitenland universitair ziekenhuis onderzoek voor voor binnen oor ...
    vriendelijke groeten en wens sterkte allemaal
    u kunt schrijven naar mij over deze oor klachten
    mail adres [email protected]

    Reageer
    #12

    Hier ook zelfde probleem, word er zot van, regelmatig pijnstillers want trekt ook naar m'n hoofd, dat is 't ergste ! Al ruim 1j last van.
    NKO arts vind niets, rugschool ( dachten dat het van m'n whiplash kwam), nu stomatoloog. Binnenkort een MRI, volgende week weet ik hopenlijk meer !

    Sterkte iedereen !

    Reageer
    #13

    Hoi, ik heb precies hetzelfde probleem, in combinatie met veel moeheid en hyperacusis

    Reageer
    #14

    ik heb het nu ook. Al dagen lang. Het was even weg en nu weer in volle hevigheid. Het is niet het ritme van mijn hart. Ik word echt gek. Kan me op niets meer concentreren. Ik ga nu op mijn eigen houtje experimenteren met geneesmiddelen want ik heb er nul vertrouwen in dat er een oplossing bestaat. NSAID’s geprobeerd en dat lijkt wat te helpen. Nu net 10mg temazepam genomen om te hopen op een relaxerend effect. Wie heeft tips?

    Reageer
    #15

    Ik heb twee weken terug mijn trommelvlies laten aanspannen. Tympanoplastiek. Kan nog niet zeggen of het geholpen heeft maar mocht je kloppingen hebben kan het komen doordat het trommelvlies te slap hangt. Bij mij is dit na hem ooit gescheurd te hebben en de laatste 3 jaar doorgelopen met ontstekingen en verkeerde prognoses.

    4 maart weer langs de specialist. Hopelijk dan goed nieuws.

     

     

    Reageer
Reageer op: Kloppend oor met veel druk erop- al een jaar!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief