Opgezette klieren in de keel met veel pijn wat te doen?

  • #1

    Ik heb op gezette klieren zo wel links en rechts van de hals. Helaas gaat het gepaard met veel pijn. Pijn met slikken,drinken en eten. Heb ook veel last van slijm in de keel. Ook heb ik koorts. Mijn vraag is wat kan ik er tegen doen. Ben bij de huisarts geweest en die gaf aan een week te willen wachten. Maar het doet zeer. Hopelijk hebben jullie tips voor me. En hoef ik niet steeds aan de pijnstillers te gaan.

    gr yvonne

    Reageer
    #2

    hoi hoi......
    ik heb mijn klieren zowel links als rechts opgezwollen en ze zijn zeer pijnlijk..
    verder heb ik keelpijn en slikken doet zo erg veel pijn...ik hoor hier meer mensen over.....dit heb ik eerder gehad en ging toen ook weer over..zeer vervelend maar maak je geen zorgen het gaat echt weer over....de vorige keer was ik ook naar de dokter geweest je word weer naar huis gestuurd....

    Reageer
    #3

    Dropwater drinken helpt!

    Reageer
    #4

    hoi mij, hoelang duurde het dan. op dit moment wordt het nog steeds erger. en ben ik van plan om morgen toch even langs chp te gaan. afvallen gaat zo wel goed.

    gr yvonne

    Reageer
    #5

    Ik hou die keelpijn niet meer uit. Bij het slikken is alsof mijn keel wordt toegenepen en dit met alle blauwe plekken... Ik kan het niet anders uitleggen.
    Dit is nu al de derde nacht dat ik niet kan slapen van de pijn. Gisterennacht 3 keer van pyama moeten wisselen, kletsnat van het zweet. Er moet toch iets zijn om de pijn te kunnen verzachten?

    Reageer
    #6

    Dit lijkt een beetje op angina. Dat is zo opgelost als je even langs de dokter gaat.

    gr

    Reageer
    #7

    Ik had percies het zelfde afgelopen 3 dagen, pijn in klieren direkt onder de oren slijm in keel 38.5 koorts zweten en rauwe keel 2 dagen veel geslapen.
    Ik voel me nu weer fit, anders vandaag naar de dokter gegaan

    Reageer
    #8

    hoi ik ben 12 jaar en heb 1 klier links in mijn hals en nog een adere rechts.
    ik maak me er een beetje zorgen over.
    het doet een beetje pijn, en heb ook last in mijn maag als ik naar het toilet moet.
    kan iemand aub helpen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ps: mijn klieren zijn beide een beetje opgezwollen

    Reageer
    #10

    Heb je ook koorts?

    Reageer
    #11

    Ik heb ook heel erg veel last van mijn keel en ik ben 15 jaar. Ook vandaag voor de zoveelste keer naar de huisarts geweest. Ze denkt dat het een virale infectie is, maar elke keer als ik weer keelpijn krijg moet ik weer terug naar de huiarts, zodat ze alles op een rijtje kan zetten. Misschien een tip, want dan kunnen ze besluiten om je amandelen te laten knippen. Mijn vader heeft het ook gedaan, want heeft door keelontsteking een abces gekregen. Zoek maar eens op Google. Zorg dat je je keel goed verzorgt, namelijk spoelen met zout lauw water, dropjes eten etc. Ook al helpt het helemaal niet, het geeft wel verzachting. Ik weet hoe vervelend keelontsteking kan zijn en ik ben het ook helemaal zat eigenlijk.

    Succes!

    Reageer
    #12

    Ook pijn in de keel en klieren.
    Rusten,slapen,pijnstiller voor het slapen.
    Geen fruitsap,wel water,thee.
    Kleine hapjes eten.
    Veel beterschap

    Reageer
    #13

    Hallo
    Ik heb heel last van mijn keel en oren en opgezette klieren. het doet ook pijn met slikken en praten.

    Heeft iemand tips voor mij om het wat te verzachten.
    gr

    Reageer
    #14

    De keel spoelen met zoutwater (gorgelen). Voor de pijn kun je paracetamol gebruiken. Waterijs en koud drinken verzacht ook.

    Reageer
    #15

    Opgezette klieren betekend een infectie, dus ipv paracetamol ... Ibuprofen nemen. Gorgelen met zout water is sowieso ook heel goed, dit ontsmet nl. Ook! Mocht je na 4 dgn (nog 1 voor jou) nog last hebben, dus niet verminderd moet je teruggaan naar de huisarts. Na 4 dgn mag er nl. Antibiotica gegeven worden. Ik heb dit jaren geleden gehad, uiteindelijk naar de EHBO moeten gaan en daar heb ik toen antibiotica gekregen.

    Reageer
Reageer op: Opgezette klieren in de keel met veel pijn wat te doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief