Hoofdpijn bij inspanning

  • #1

    Ik hoop dat iemand me kan helpen met het volgende:

    Als ik aan fysieke inspanning doe (tennis, voetbal, hardlopen), krijg ik het op een gegeven moment flink warm en begin te zweten. Op zich heel logisch natuurlijk.
    Het vervelende is dat als ik het dan echt warm krijg, ik zoveel hoofdpijn krijg dat ik het gevoel krijg dat mijn hoofd op ontploffen staat. Ik voel dan ontzettend veel druk in mijn hoofd, waardoor het sporten vanaf dan een last wordt ipv een lust.

    Wie heeft hier ervaring mee?
    En waarom heb ik hier last van? Kan ik het verhelpen?

    Met Vriendelijke Groet,

    Dhr. Kielman

    Reageer
    #2

    Is uw bloeddruk bekend? Wat is uw bloeddruk? Hoofdpijn kan een gevolg zijn van een te hoge bloeddruk namelijk. Dat kan zich uiten bij inspanning.

    Reageer
    #3

    Mijn bloeddruk is normaal, al een aantal keer getest in mijn leven bij pijntjes hier en daar.
    Ik heb er wel al van kinds af aan last van, nu ben ik een man van 25 jaar oud.

    Reageer
    #4

    Nee, hoofdpijn bij inspanning kan wel degelijk een ernstige oorzaak hebben, en dit wordt secundiare inspanningshoofdpijn genoemd. Dit dient door een arts te worden beoordeeld. Meestal is de oorzaak van hoofdpijn bij inspanning onschuldig, zogenaamde primaire inspannings hoofdpijn, maar het kan dus wel degelijk een acuut medisch probleem zijn waarvoor u een arts dient te consulteren.
    Oorzaken van primaire inspanningshoofdpijn zijn vaak een gevolg van een verwijding van de bloedvaten in het hoofd. Secundaire inspanningshoofdpijn kan worden veroorzaakt door bloedingen in de hersenen, hersentumoren, hartproblemen en andere ernstige oorzaken die moeten worden uitgesloten door een arts die u kan onderzoeken en uw medisch dossier kent.

    Reageer
    #5

    Lees deze informatie van een sportarts over inspanningshoofdpijn:
    http://www.sportarts.pro/index_files/Page346.htm

    Reageer
    #6

    Dat klinkt wel heel heftig.
    Ik voel me verder kerngezond, en dit is iets wat al mijn hele leven speelt als ik me flink inspan.
    Heeft het niet te maken met het feit dat warmte via je hoofd ontsnapt naar buiten?

    Reageer
    #7

    Nog steeds last van?

    Reageer
    #8

    Lees eens iets over bloeddruk... Heeft niets met leeftijd te maken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Komt me heel bekend voor.
    Bij stevige inspanning gegarandeerd hoofdpijn.
    Daarbij inderdaad het gevoel dat er een veel te hoge druk in mijn hoofd ontstaat en het gevoel dat ik de warmte van de inspanning niet af voor.
    Vaak genoeg letterlijk het idee dat ik oververhit raak.
    Rustig aan of zelfs zit in de volle zon zitten heeft overigens hetzelfde effect.

    Jaren terug is er een hartfilmpje gemaakt, echo van de bloedvaten in de nek en een scan van mijn hoofd: was allemaal prima.

    Het enige dat marginaal lijkt te helpen is zorgen dat ik tijdig en echt voldoende eet.
    Verder nog altijd op zoek naar een betere oplossing!

    Reageer
    #10

    Daarbij ook al jaren last van nek en schouders.
    Zodra de hoofdpijn ontstaat trekt de pijn ook pijnlijk vanuit de spieren achterop het hoofd (naast de pijn tussen beide slapen).

    Reageer
    #11

    Klinkt allemaal super bekend. Met name als het al warm is en idd een stevige inspanning komt dit opzetten. Ik zie wel overal oorzaak mogelijkheden, maar wat is er tegen te doen?

    Reageer
    #12

    Ik heb hetzelfde problem. Ik ben er mee naar de dokter geweest en hij zegt dat het aan mijn conditie ligt. Echter lijkt me dit iets om het af te wimpelen want toen ik nog een topconditie had ( redelijk niveau geturnd) had ik ook last van hoofdpijn bij inspanning. Je krijgt het bloedheet maar dan zo heet alsof je de warmte niet meer kwijt kan. Van te voren voldoende eten en tijdens sporten drinken lijkt een beetje te helpen maar de hoofdpijn blijft. soms zelfs zo dat je duizelig en beroerd van de pijn wordt.

    Reageer
    #13

    Beste lezer,

    ik sport nu al 4 jaar hard in de sportschool, ik ben nu 21 jaar.
    ik kreeg 2 weken ineens hele erge hoofdpijn toen ik een paar setsjes backdrukte.
    ik was eigenlijk nog niet eens begonnen en het deed zo veel pijn dat ik niet meer door kon trainen.
    de volgende dag ben ik weer gaan sporten en probeerde het opnieuw, nu met een rug oefening en weer na 4 keer het gewicht te hebben op geteeld kreeg ik barstende koppijn toen ben ik weer gestopt en chagrijnig naar huis gegaan. de dag daarna het zelfde probleem toen dacht ik, ik probeer cardio en zo vreemd als het was trok de hoofdpijn weer weg. toen ben ik maar de rest van de week cardio gaan doen. het weekend rust gehouden en probeerde het maandag opnieuw en ja hoor ik kreeg weer ontzettende hoofdpijn toen ik begon met een kracht oefening ik heb hier de hele dag dan last van en de volgende dag ook. ik ben naar de dokter gegaan en die zei dat het vanzelf over zou gaan maar ik geloof daar niet zo in: iemand hier bekend mee of een advies?

    bloeddruk is goed
    drink genoeg
    leef super gezond!

     

    Reageer
    #14

    Je nek- en schouderspieren zijn overbelast. Met name de musc. Trapezius

    Reageer
    #15

    beste marc,

    Ik heb precies hetzelfde ook bij bankdrukken en andere krachtoefeningen dat ik een killende hoofdpijn krijg, rust werkt ook niet. Bij jij al meer te weten gekomen? is het al weg? Laat het me aub weten!

    Gr Marcel

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn bij inspanning


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief