Ruis in Nek

  • #1

    Hallo!

    Ik heb af en toe een soort rare ruis aan de achterkant van me nek. Ik weet niet precies hoe ik het moet beschrijven. Verder heb ik er niet echt last van en het komt ook maar af en toe voor(6 x per maand ofzo.. Wel ben ik benieuwd of iemand weet wat ik bedoel en of die dan ook weet wat het precies is. Pijn doet het niet maar het voelt gewoon zo raar en het klinkt ook raar (het is onhoorbaar voor andere mensen).

    Bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    Zitten jouw nek en schouderspieren lekker los? Als dit niet het geval is en als je veel spanning op die spieren hebt staan, kun je namelijk de klachten krijgen die je beschrijft. Doe je aan sport? Beweeg je voldoende? Of zit je de hele dag achter de pc bijvoorbeeld?

    Reageer
    #3

    Ah bedankt, hier schiet ik wel wat mee op! Zit wel veel achter de pc, maar werk wel en ben ook veel met mijn vriendin. Is dit iets ergs of valt het wel mee? Alvast bedankt, was ehel blij emt eidnelijkeen reactie naar een maand w88 😉

    Reageer
    #5

    Ik ben benieuwd of iemand het juiste antwoord weet.
    Ik heb dit ook al een hele tijd maar dan de hele dag.
    Het ruist in je hoofd en nek. Soms lijkt het wel of je het voelt.
    Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

    Reageer
    #6

    ik heb ook een soort ruis in mijn nek het klinkt en voelt een beetje alsof er frisdrank ontsnapt vanuit mijn ruggengraat. dit duurt altijd maar even is geheel pijnloos. mijn huisarts kan er niets van maken van deze omschrijving. nou heb ik chronische hypemobiliteit wat in houd dat ik los in mijn spieren en banden zit dus dat er iets vast zit lijkt me onwaarschijnlijk. het zou wel kunnen dan mijn banden tussen mijn gewrichten komen maar dat gaat meestal gepaard met wat pijn. wat is en wat kan ik er aan doen.als iemand het weet zou ik het graag horen.

    Groeten Merel

    Reageer
    #7

    Beste Merel,

    Dit is voor mij heel erg bekend wat je allemaal omschrijft.
    Ik loop nu al ruim 1 jaar met het zelfde probleem, hoe je het ook omschrijft..soms lijkt het alsof niemand dit begrijpt,'zelfs de dokter niet, ga maar naar fisio of manueeltherapie zegt hij steeds. Maar het verlicht wel iets alleen lost het niet op. Wat ik graag wil weten! waar komt dat toch vandaan. Gissend wordt er gezegd dat het op een HMS lijkt (Hyper Mobiliteit Syndroom). Ik weet het echt niet meer!

    Een vervelende constante ruis vanuit mijn nek cq oren maken het er niet erg gemakkelijk op om normaal te functioneren op het werk, en dan nog die vervelende spierpijnen in mijn nek en rug....hoe moet ik nou nog zitten of staan zonder dat het me irriteerd.

    Groeten,

    Cjee

    Reageer
    #8

    Ik heb ook lange tijd met regelmaat een soort suizend stroompje vanaf midden van de schedelrand naar onderin mijn nek. Vooral in ruststand, liggend/zittend. Ik voel het niet alleen maar hoor het v bonnen ook! Doet geen pijn maar is een heel raar gevoel dat zorgt voor voorzichtigheid als het gebeurd. Niemand weet mij te vertellen hoe het heet.
    Ik heb er last van sinds ik n aantal jaren geleden een autoongeluk heb gehad. Loop sindsdien met lichamelijke klachten...nekpijn, extreem vermoeid.
    Een arts die ik deze week bezocht noemde het tinnitus=oorsuizen....ook dat had ik lange tijd in het begin aan linkeroor, en het lijkt er wel iets op, maar ook niet helemaal. Het is achterin het midden van mijn nek, niet het oor. Hopelijk kom ik er nog eens goed achter wat dit inhoudt en of er evt consequenties op latere leeftijd aan verbonden zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Je opsomming aan klachten en het niet kunnen vinden van de een oorzaak zou wel eens fibromyalgie kunnen zijn. Tinnitus kan daarvan komen.

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ook ik heb zo nu en dan een ruis in de nek. Ik heb echter het gevoel dat het een ader is waar bloed door heen "ratelt?" Misschien een vernauwing van een ader, waar het bloed misschien niet helemaal goed doorheen zou kunnen stromen? Ik loop al enige tijd bij een manueel therapeut met nekklachten, en vraag me af of dit in verband zou kunnen staan.. wie heeft hier ervaring mee?

    Reageer
    #12

    Ik heb hier dus ook last van. Vele artsen kijken me erg raar aan ..
    Ik heb het vaak als ik honger heb(heel gek). .Gelukkig ben ik niet de enige die dit heeft. Is er iemand al achter wat het is?

    Reageer
    #13

    ...klinkt allemaal zo bekend, heb nu anderhalf jaar diagnose fibro, maar heb het eigenlijk al 18 jaar als ik alle puzzelstukjes bekijk....dat gevoel in nek, heb ik ergens aan de voorkant en lijkt op een ballonnetje wat piepend leegloopt...is mij ook verteld dat dat er bij hoort...kan er ook bij?....oorsuizen heb ik ook, alsmede hypermobiliteit en dus ook bekkeninstabiliteit na 3 kids, whiplash, Carpaaltunnel, en kromgroeiende tenen ....ach...we zullen doorgaan ?

    Bijlagen:
    Reageer
    #14

    Hoi,

    Ik heb dat ook. Hoe gaat het nu  en Wat is eraan gedaan, wat was het?

     

    Reageer
    #15

    Hier ook hetzelfde. Alsof er frisdrank in mijn nek ontsnapt was de perfecte omschrijving. Ook bij mij is het rexhtstreeks te koppelen aan honger of maag/darm bewegingen. Ik heb het een paar jaar geleden al eens gehad. Toen is het vanzelf weggegaan. Nu al weer meer dan een half jaar last van. De huisarts kan er niks van maken. Binnenkort foto's en een echo van de nek. Ik verdenk zelf mijn spieren. Die zijn erg verkramt. Ben benieuwd of iemand ooit iets bevestigd heeft gekregen. Blijft een rare gewaarwording.

    Reageer
Reageer op: Ruis in Nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief