Vaste spieren, kraken

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 18 jaar (de meeste klachten kreeg ik vanaf mijn 12e). Eigenlijk weet ik niet waar ik het precies onder moest zetten. Ik heb vaak een krakende nek, rug en schouders. Mijn spieren zitten ook steeds weer vast. Verder kraken me polsen, enkels, knieën.. eigenlijk bijna alles, zelfs mijn kaken. Dit doet vaak geen pijn. De meeste gewrichten springen op slot, dit doet wel erg pijn en gebeurt regelmatig. Ook wordt me kaak vaak lam van het kauwen.
  Bovendien ben ik hypermobiel.

  Maar verder heb ik vaak verhoging of hele lichte koorts en ik ben vaak oververmoeid. (ik ben verder gevoelig voor ontstekingen, heb een lage weerstand, heb astma en een chronische gehoorgang ontsteking, maar ik denk dat dit aparte klachten zijn)

  Ik ben al regelmatig bij de dokter langs geweest, die stuurde me steeds naar de fysio, die stuurde me terug naar de dokter enzovoort. Ik moest aan fitness doen, wat ik heb gedaan, maar wat het alleen maar erger maakt. Ik heb ook wekelijkse massages gehad van de fysio, maar dit werkte soms een paar uur. De fysio stuurde me weg met de woorden: we kunnen niks voor je doen. Na veel zeuren en vaak komen werd er bloedgeprikt en ik had geen bloedarmoede (dus dat verklaard mijn vermoeidheid niet). Ik ben na veel zeuren ook bij een podoloog geweest, die vond dat ik erg scheef liep. Ik kreeg zolen en het ging even beter. Ik heb ze nu al meer als een half jaar, maar mijn pijn is nog steeds niet echt verminderd.

  Ik wordt er soms een beetje wanhopig van, omdat ik steeds maar heen en weer gestuurd wordt en niemand mij echt helpt.

  Iemand ideeën wat ik heb of meerdere dingen die ik kan hebben? Of heeft iemand tips wat ik beter wel en niet kan doen? (sorry voor het veel klagen)

  Groetjes Monique

  Reactie
  #2

  Ik heb ook al een erg lange tijd last van mijn nek / spieren. Ik kan ook dikwijls mijn nek kraken met een kleine soepele beweging. Wat het is weet ik ook niet, dus ik ben benieuwd wat mensen op dit topic te zeggen hebben.

  Groeten,
  Sander

  Reactie
  #3

  Ik begin (na veel zoekwerk) steeds meer te denken dat het fibromyalgie is. Iemand die weet wat dit precies inhoud en hoe dat te aan te tonen is?

  Of iemand die dus andere opties heeft wat het wezen kan?

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  krakende spieren in hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/23517-krakende-spieren-in-hoofd.html

  spieren in nek en schouder verkrampt
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/192222-spieren-in-nek-en-schouder-verkrampt.html

  gevaar nek kraken?
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/201405-gevaar-nek-kraken.html

  krakende en vastzittende nek/ ruggengraat
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/196275-krakende-en-vastzittende-nek/-ruggengraat.html

  gekraak in hoofd bij draaien
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25282-gekraak-in-hoofd-bij-draaien.html

  Nek knakken
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/23672-Nek-knakken.html

  Reactie
  #5

  Ik heb bijna alles al gelezen daarover, maar toch bedankt.

  Reactie
  #6

  Het Marfansyndroom of syndroom van Marfan is een aangeboren en erfelijke (autosomaal dominante) afwijking van het collageenweefsel. Dit weefsel komt op veel plaatsen in het lichaam voor. De belangrijkste Marfanverschijnselen zijn te zien aan hart, bloedvaten, ogen en skelet. Syndroom geeft aan dat het gaat om een verzameling van afwijkingen die samen en juist in deze combinatie voorkomen. Alle verschijnselen samen zijn te verklaren vanuit één oorzaak. Het Marfansyndroom is genoemd naar de Franse kinderarts Antoine Marfan die aan het eind van de negentiende eeuw als eerste een patiëntje beschreef met die aandoening. Het Marfansyndroom komt overal ter wereld voor. Eén op de 10.000 mensen heeft deze aandoening. Het komt even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. In Nederland zijn ongeveer 1500 mensen waarvan is aangetoond dat zij deze aandoening hebben.

  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marfansyndroom

  Reactie
  #7

  Ik heb daarover iets opgezocht, maar naar mijn idee komt het totaal niet overeen met mijn symptomen. Mag ik weten waarom je denkt aan het Marfansyndroom?

  Reactie
  #8

  Ik herken het kraken, ik val bijna uit elkaar bij wijze van spreken. Ik heb het opgelopen bij een lange dezelfde houding. Zoek eens naar tms en kijk of je je daarin herkent.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik was deze site alweer vergeten, maar bedankt 😀 Ik zal eens kijken 😀

  Reactie
  #10

  Dag topic starter! Ik zie dit topic echt erg laat dus ik hoop dat ik een berichtje terug krijg van je over hoe het nu met je gaat.

   

  De klachten die jij beschrijft zijn tot in de puntjes hetzelfde wat ik heb!! Ik ben nu 24 en ga minimaal om de week naar de fysiotherapeut, die dan triggerpoints behandeld met massage. Ik heb diverse diagnoses maar niets waaraan ze wat kunnen doen.

   

  Ik ben, net als jij, ook hypermobiel waardoor mijn gewrichten regelmatig sub-luxeren en ik vingers, armen etc. Los uit de kom kan trekken. Herken jij dit ook bij de hypermobiliteit?

   

  Naast dit heb ik ook fibromyalgie, ik dacht altijd dat het normaal was om zo veel pijn te hebben. Mijn omgeving uitte vaak teleurstelling in mij. Ze zeiden dat ik moest doorzetten en me niet aanstellen, dat ik karakter miste en dit moest tonen. Ik kreeg veel last van pijn en krampen toen ik 10 of 11 was. Het is nu zo verlammend dat ik sommige dagen moet vechten om uit bed te komen. De spieren die op slot zitten herken ik enorm, man wat doet dat pijn! Veel dingen zijn door alle pijn niet haalbaar voor mij, wat me verdriet doet. Maar, the show must go on, ik heb net als jij ook veel behandelaars die het gewoon echt niet weten.

   

  Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met je en ik hoop zeker dat ik iets van je hoor, het betekend veel voor me! Dit is voor het eerst dat ik iemand hoor die dezelfde klachten heeft als ik. Ik ben benieuwd of je inmiddels verder bent gekomen met de behandelingen. Tot gauw hopelijk!

   

  Attachments:
  Reactie
  #11
  • Beste annoniempje,

  uw klachten herken ik zeker en deze vallen grotendeels niet onder fibromyalgie maar lijken mij eerder HSD (hypermobility specteum desorder) of hEDS (hypermobility Ehlers Danlos Syndrome). Zelf heb ik de diagnose van HSD en hoor vaak mensen die jaren verkeerd gediagnosticeerd zijn. Indien je dit nog niet heb gedaan raad ik u zeer sterk aan om u eens de laten testen bij een genetisch centrum die deze ziekten kent. In nederland kan ik u niet zeggen waar je hiervoor terecht kunt maar in Belgie/Gent is er een europees erkende afdeling. Om daar een afspraak te krijgen moet je wel doorgewezen worden door huisarts of andere specialist.

  Op deze site kan je ook al veel info vinden over deze ziekten.

  Groetjes,

  Reactie
  #12

  Hierbij de site die ik in mijn eerder bericht ben vergeten.

  Www.bindweefsel.be

   

  Reactie
Reageer op: Vaste spieren, kraken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief