Tinteling in linkeroor

 • #1

  Rond half augustus had ik pijn in mijn linker kaakgewricht. Ik denk dat ik een spier had verrekt ofzo, of iets in die geest... De pijn deed zich vooral voor als je je kaken een paar minuten niet had bewogen en straalde vanuit het kaakgewricht uit naar het oor. Deze klachten hielden ongeveer een week aan. 20 augustus was de pijn in elk geval zeker over.

  Maar nu is het gekke dat ik sinds dat die pijn over is, regelmatig een soort vreemde tinteling in mijn linkeroor voel. Meestal aan de ingang van de gehoorgang, maar ook vaak in de bovenste helft van de oorschelp. Het is niet verdoofd, ik heb gewoon gevoel in en aan mijn linkeroor, maar het voelt alsof je met een veertje in je oor wordt gekieteld, een vreemd soort tinteling. Ik heb het niet voortdurend, maar wel vele malen op een dag. Het is nu 8 september en ik heb dit nog steeds.

  Omdat het begon nadat de pijn in mijn linker kaakgewricht weg was, heb ik het idee dat het er iets mee te maken moet hebben. Het is niet pijnlijk, maar wel heel irritant, omdat er steeds iets in mijn oor kriebelt en ook omdat ik niet weet waardoor het wordt veroorzaakt. Is er misschien een zenuw bekneld? En hoe wordt zoiets opgelost?

  Herkent iemand zich in deze klachten? Denkt iemand hier meer over te weten? Alvast bedankt voor de reacties!

  Reactie
  #2

  Ook al lijken de symptomen die je beschrijft onschuldig, het lijkt me toch verstandig dat je hiermee naar de huisarts en desnoods naar de KNO-arts gaat als de huisarts je niet kan geruststellen.

  De tintelingen die je beschrijft worden in medische termen paresthesien genoemd en worden meestal veroorzaakt door afwijking aan een sensorische zenuw (gevoelszenuw).

  Er zijn vele mogelijke oorzaken voor de klachten die je beschrijft waarvan enkele echt door een arts zouden moeten worden gezien afhankelijk van de ernst en de locatie.

  Enkele mogelijke oorzaken zijn: diabetes, kiespijn, alcohol, hypocalciëmie, zenuwwortel compressie, herpes zoster, multiple sclerose of een beknelde zenuw.

  Reactie
  #3

  Heel maf! Maar ik heb precies hetzelfde. Drie weken geleden begonnen met kaakgewrichtpijn. Ik ben bij de dokter en tandarts geweest.Ze denken aan knarsen of stress. Paar weken later en nu redelijk over. Afgelopen week begonnen de tintelingen precies zoals jij omschrijft. Het lijkt net of er een rups door je oorschelp heen loopt. Als ik er even op druk is het weer (tijdelijk) weg. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst. Ik hoor het graag.

  Reactie
  #4

  Dankje voor de reacties. De beschrijving die K. Prijn eraan geeft (alsof er een rups door je oor kruipt) is ook een hele goede omschrijving van het gevoel. Ik heb het overigens nog steeds. Ik heb deze ochtend nog een afspraak bij mijn huisarts. Ik zal nog wel even laten weten wat hij ervan denkt.

  Reactie
  #5

  Nou, ik ben bij de dokter geweest. Had ik net zo goed niet kunnen doen. Hij had nog nooit van dit probleem gehoord en het enige wat hij kon bedenken, was dat ik maar even bij de apotheek vitamine B-complex moest halen. Dat zou helpen tegen geïrriteerde zenuwen... Nou, volgens mij gaat dit weer nergens over...

  Reactie
  #6

  Ik heb precies hetzelfde. Het begon met af en toe, nu heb ik dat gevoel de hele tijd. Ik heb zelf niet het idee dat het iets met het gehoor te maken heeft, omdat het echt om de oorschelp zelf gaat. Ik heb de tinteling in het midden van de oorschelp, vlak bij 'de ingang' van mijn oor. Het voelt hetzelfde zoals het gevoel als je voet of been slaapt, of kleine elektrische pulsjes. Ik ga er toch mee naar de dokter, ik heb het nu al een paar weken.

  Reactie
  #7

  Sinds een aantal maanden heb ik ook een tinteling in mijn oor.
  Het begon is vlak boven mijn oor en voelde wat drukkend aan maar in de loop van de tijd is het tintelende gevoel meer in mijn oorschelp gaan zitten.
  Ook is het minder drukkend. Het speelt een paar keer per dag op.
  Laatst had ik er zo maar een week geen last meer van maar nu is het weer terug gekomen. Ik heb overigens vooraf geen pijn in mijn kaakgewricht gehad. Het was er zo maar ineens.

  Reactie
  #8

  Medea, heb je je oor wel eens door de huisarts laten onderzoeken? Wat was de uitslag van dit onderzoek?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben 13 , en ben het gaan opzoeken .

  omdat ik er zelf s niet meer door kon slapen / ik ha6d wel geen last vaak kaak dingen .

  Reactie
  #10

  Ik heb ook last van mijn oor. Heeft iemand al een idee waar dit vandaan kan komen. Ik heb vaak last van mijn schouders en nek (artrose en lichte beklemming) Ik zelf denk dat het daar vandaan komt, maar heeft nog niemand kunnen bevestigen en ook de artsen niet. Loop er al een aantal jaren mee.
  Het is een drukkende tinteling op mijn oor. Heel vervelend, maar niet pijnlijk.
  Ik hoop dat iemand weet waar dit vandaan kan komen.

  groetjes CLaudia

  Reactie
  #11

  Ik heb ook al enige tijd last van tintelde gevoel in mijn oren. Ook heb ik al een aantal jaren last van mijn schouderspier nadat ik een hevig ongeluk gehad heb, deze geeft mij tintelingen in mijn arm. Ik dacht zelf dat de tintelingen wel weg zouden gaan alleen heb ik hier nu al een aantal maanden last van. Goed om te weten dat er meerdere mensen hier last van hebben, ik ga ook maar eens naar de dokter ermee.

  Reactie
  #12

  Ik heb nu 2 weken precies hetzelfde.
  Eerst pijn aan mijn kaakgewricht/kauwspier dit ging over en daarna die rups die een paar keer per dag gedurende 15 seconden door mijn oren kruipt.
  Iemand al iets wijzer geworden na doktersbezoek ??

  Reactie
  #13

  u slaat de spijker op zijn kop, ik heb het zelfde probleem, een raar kriebelend gevoel en als ik op mijn oor drukt is het weg.Heb al tweemaal oordruppels gehad maar het helpt totaal niet.Ga aanstaande week naar een k.n.o. arts

  Reactie
  #14

  Ik heb al een paar maanden last van een drukkend en tintelend gevoel in mijn linkeroor.
  Het is begonnen met hoesten waar ik maar niet vanaf kwam. Mijn collega's waren zo zat van het geblaf zodat ze mij naar de huisarts hebben gestuurd.
  Mijn huisarts vond niets ernstigs maar gaf me toch maar een kuurtje en codeïne tegen de hoestprikkel.
  na een maand was het hoesten wel over maar het tintelende, drukkende gevoel in mijn oor bleef.
  Toch maar weer naar de huisarts, maar hij vond niets.
  Voor de zekerheid heeft hij mij sofradex oordruppels meegegeven met de mededeling als dit niet hielp ik prednisolon tabletten zou krijgen.
  Ik zit zelf in de medische wereld en ben niet gek op prednisolon!
  Dus maar weer gewacht op mijn eigen genezingsproces.
  Helaas na 2 maanden is er nog niets veranderd en ik ga toch maar weer terug naar mijn huisarts.

  Reactie
  #15

  Uiterst opmerkelijk. Heb sinds 2 maanden ook dat akelige gevoel in de linker oor: gekriebel in het midden van de schelp, kruipend naar het begin van de gehoorgang. Alsof er een spinnetje heen en weer wandelt. Uiterst irritant. Krabben, drukken en duwen helpt niets bij mij. Het verschijnsel was er 2 maanden terug plotseling! In dec. naar de huisarts geweest. Zo een die weinig weet en nog minder voor je doet. Na veel soebatten vond hij het toch ook raadzaam om maar eens naar de KNO-arts te gaan. Enigzins teleurgesteld kreeg ik van hem te horen dat er slechts sprake was van enig oorsmeer wat verwijkderd werd. Er werd vorige week 22 jan 2013, niets zichtbaars geconstateerd door de beste KNO dame. Gelukkig en helaas tegelijk. Zou het iets met een of andere zenuw te maken hebben? dat ga je welhaast vermoeden. Maar ja dat gaat boven het petje van de KNO arts, want die wist het ook niet. Verder dan: "kijk het nog maar eens een maandje aan" kwam ze ook niet. Tegen die tijd kan ik weer eens langskomen om zeer waarschijnlijk aan te horen dat ze weer niets kan vinden en ik het weer maar eens een maandje moet proberen, in de hoop dat het vanzelf overgaat....
  (mevr de KNO-arts blijkt een dikbetaalde zzp-er: 270.000 euro per jaar. En goede hulp? ho maar!)
  Beterschap! m.vr.gr.

  Reactie
Reageer op: Tinteling in linkeroor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief