Drukkende hoofdpijn links

 • #1

  Hi,
  Ik heb sinds 2 dagen hoofdpijn. Het begon met steken aan de linkerkant van mijn hoofd en sindsdien heb ik een soort drukkende hoofdpijn aan de linkerzijde van mijn hoofd. Het varieert van voorhoofd/oog tot aan m’n nek aan de achterkant en ook m’n slaap links. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?
  Soms helpt paracetamol wel. Bloeddruk is goed. M’n nek aan de achterzijde is ook gevoelig als ik erop duw. Ik maak me een beetje zorgen omdat het alleen links zit en continu aanwezig is. Het is niet dat ik niks meer kan, meer een 3/4 op een schaal van 10.
  Je zou bijna denken sinushoofdpijn maar ik heb geen verstopte neus/verkoudheid oid.
  Herkent iemand dit?

  Reageer
  #2

  Via een forum is het lastig om de oorzaak te benoemen, de huisarts zal je na onderzoek beter kunnen helpen. Bij twijfel of verergeren van de klachten,zou ik die dus even om advies bellen. Dan kan die bepalen of je gezien zou moeten worden.

   

  Reageer
  #3

  Begrijpelijk maar ik bel maandag de huisarts. Vroeg me vooral af of iemand het herkende 🙂

  Reageer
  #4

  Hoofdpijn kan veel oorzaken hebben en hoort ook bij het leven om soms te hebben. Ook eenzijdig. Pas als hoofdpijn zeer extreem wordt, is er reden voor zorg. Dan weet je echt wel dat je hulp moet zoeken.

  Ik heb ooit een sinustrombose gehad. Dat lijkt hier niet op. Ik had extreme hoofdpijn, kreeg taalproblemen, kon niet lezen, zei verkeerde woorden,  stotterde enz.

   

  Reageer
  #5

  Zo, heftig! Ja ik snap heel goed dat hoofdpijn bij het leven hoort, maar ik vind het gek dat het nu al continu een aantal dagen aanwezig is.

  Reageer
  #6

  Ga met de klachten naar de huisarts

  Reageer
  #7

  Ik zei al dat ik maandag de huisarts bel. Mijn vraag was ook niet of ik de huisarts moet bellen maar of iemand dit herkent.

  Reageer
  #8

  2 dagen eenzijdige hoofdpijn met een pijnscore 3/4?

  Iedereen wel eens toch?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je hebt er alleen niet zo veel aan als iemand jou klachten zou herkennen.
  Want je weet dan nog niet of het bij jou hetzelfde is.
  Als ik puur naar mezelf kijk, dan zou ik al verschillende oorzaken kunnen noemen die er bij zouden kunnen passen: spanningshoofdpijn uit nek en/of kaak spieren, pijn door kaakklemmen, holte ontsteking, hyperventilatie, tijd voor nieuwe lenzen, stress.
  En dan kan ik nog wat redenen opnoemen die ik niet zelf herken,maar wel van andere mensen: aangezichtspijn, ontsteking aangezichtszenuw,beginnende hersenvliesontsteking.
  Maar jij weet nu nog niet welke oorzaak het bij jou zou zijn, want daar ben je onderzoek voor nodig.

  Reageer
  #10

  Maar waarvoor is dit forum dan? Als ik alleen maar te horen krijg bel de huisarts. Dan kan je net zo goed dit gehele forum opheffen… Ik had al aangegeven ik bel de huisarts maandag.
  En nee Alias ik heb nog nooit zolang hoofdpijn gehad. Inmiddels 4 dagen continu aanhoudend.

  Reageer
  #11

  Het forum is voor sommige vragen waarschijnlijk best nuttig.
  Met name mensen met ziekte angst zullen minder snel de huisarts bellen als ze hier geruststelling kunnen vinden.
  En vragen over simpele dingen,noem waar eens iets, het gebruik van de pil of het al dan niet risico lopen op een soa, dus eigenlijk vragen die je ook prima zelf online op kunt zoeken, worden hier ook heel veel gesteld en beantwoord.

  Maar zoals je ook in de algemene voorwaarden kunt lezen,zijn op dit forum geen artsen aanwezig om vragen te beantwoorden.
  En al waren die er wel, dan zouden die ook zonder fysiek onderzoek geen diagnose kunnen/willen stellen.
  Puur omdat de kans op een misdiagnose te groot is,als je alleen op een verhaal op een beeldscherm af moet gaan.
  Dus als je echt fysieke klachten hebt, is gewoon het enige verstandige/verantwoorde antwoord naar een arts te verwijzen. Het lijkt mij dat je zelf toch ook niet wilt dat je door een verkeerd advies straks ergere problemen krijgt.

  Als je dan na een bezoek aan een arts weet wat je mankeert,kun je vervolgens wel weer hier lotgenoten vragen hoe die met hun aandoening omgaan.

  Ik vind dat allemaal vrij logisch eigenlijk....

  Reageer
  #12

  Wat fijn dat je nog nooit 4 dagen hoofdpijn hebt gehad. Dat verklaart dat je je er zo mee bezig houdt.

  Zoek anders eens op wat oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn. Hooikoorts, verkoudheid, te weinig slapen, drinken, eten. Stress, (spier)spanning, enz.

  Ik had ruim een week zeer extreme hoofdpijn toen de huisarts zei dat het waarschijnlijk vanuit spieren kwam. Nou was dat een misser, ik had trombose. Maar wat denk je dat een huisarts zegt als je een paar dagen milde hoofdpijn hebt? Wat wil je dat hij daarmee doet?

  Waarschijnlijk zegt hij neem een paracetamol, drink genoeg en doe het rustig aan. Houdt de klacht aan of wordt het erger, zoek opnieuw contact.

  Reageer
  #13

  Niemand, ook geen arts kan je zo via internet vertellen waarom je de hoofdpijn hebt.

  Reageer
  #14

  Alias, ik ben 36 weken zwanger en ja ik stress zeker wel om die hoofdpijn. Het is niet continu mild, ‘s avonds heb ik vaak echt pijn en in de ochtend is het het meest weg. Vind je een beetje lullig antwoorden eigenlijk…… Maar goed.

  Reageer
  #15

  Niet verwijtend bedoeld, alleen een tip😉

  Bij zorgen tijdens je zwangerschap is het misschien handiger contact op te nemen met je verloskundige, die weet precies wanneer je ongerust over iets moet zijn en wat gewone, onschuldige kwaaltjes zijn. En kan zo nodig, ook gelijk hulp van je huisarts inschakelen als ze het niet vertrouwt.

  En als je hier een vraag stelt, geef dan zoveel mogelijk informatie. Had jij in je eerste bericht gezegd dat je 36 weken zwanger was, dan was mijn eerste reactie geweest contact met je verloskundige op te nemen. Omdat het dan wel verstandig is dat je het even in de gaten houdt,met oog op je bloeddruk. (Nu snap ik idd je zorgen,nu je zegt hoogzwanger te zijn!)

  Reageer
Reageer op: Drukkende hoofdpijn links
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief