Opgezette lymfeklier, geen ontstekingswaardes

 • #1

  Ik heb sinds 8 weken opgezette klieren in mijn hals.
  Ik kan er 1 onder mijn kaak duidelijk voelen, deze is hard als een kleine knikker. De huisarts voelde meerdere opgezette klieren in mijn hals en schouders.
  Bloedonderzoek wijst niets uit. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ziek ben geweest en heb ook geen pfeiffer.
  Ik ben afgevallen en heb last van nachtzweten. Er komt een echo maar ik wil heel graag weten waar ik aan toe ben. Moet ik me zorgen maken?
  Vrouw van 30 jaar.

  Reageer
  #2

  Ik zou dan eerst maar eens de echo afwachten. Moeilijk o daar zo iets over te zeggen

  Reageer
  #3

  Enig idee waar ik aan kan denken? Wat is waarschijnlijk en wat niet? Ik heb ASS en merk dat het moeilijk is om dit los te laten. Zodra ik een richting heb om in te denken is het oké en maak ik me niet meer druk. Enig idee in welke richting in het zoeken moet? Wat waarschijnlijk is? Waar ik aan kan denken?

  Reageer
  #4

  Ik denk niet dat het goed is om allerlei mogelijkheden te gaan opnoemen. Omdat je dan ook dingen gaat lezen waar je nog veel meer onrust van gaat krijgen.

  Kun je je vasthouden aan de gedachte dat "het vast iets onschuldigs is en de echo alleen ter controle is"? Dat lijkt mij een meer rustgevende gedachte dan mogelijke oorzaken kennen,omdat je dan nog steeds niet weet wat bij jou de oorzaak van de opgezette klieren is.

   

   

  Reageer
  #5

  Dat is dus zo lastig want dan blijft het een soort van zwart. Zelfs onschuldig blijft een soort van zwart, waar kan ik aan denken? En wat dan? En als het onschuldig is, waar komt dan het afvallen, zweten en de pijn in m'n lichaam vandaan? En hoe kom ik daar dan vanaf?

  Dat is hoe het gaat in mijn hoofd :')

  Reageer
  #6

  Je zult toch echt even de uitslag van de echo moeten afwachten.

  Reageer
Reageer op: Opgezette lymfeklier, geen ontstekingswaardes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief