Lymfeklier hals na vaccinatie

 • #1

  Sinds een paar dagen heb ik een voelbare harde  klier in mijn hals / boven mijn sleutelbeen. Ongeveer zo groot als een erwt. Afgelopen vrijdag ben ik gevaccineerd tegen Corona. Zou dit daar een gevolg van kunnen zijn? En zo ja, wanneer zou de klier dan weer moeten slinken?

  Reageer
  #2

  Dat zal inderdaad een reactie op de vaccinatie zijn. Ze kan wel een tijdje aanwezig blijven. Blijf er in ieder geval wel zoveel mogelijk van af

  Reageer
  #3

  Dankjewel. Zal ik doen!

  Reageer
  #4

  Hoi John

  Bijna 2 weken later zit de klier er nog steeds en blijft even groot. Is dat normaal? Ik lees op Lareb dat vergrote klieren vaker voorkomen na vaccinatie maar dat deze bijwerking nog niet is gemeld bij vaccinatie met Janssen. Die heb ik gehad. Kan ik dan toch daar de vergrote klier van hebben? Mijn bovenarm heeft na de prik wel anderhalve week pijn gedaan en ben ook een paar dagen niet lekker geweest.

  Reageer
  #5

  Dat is vrij normaal. Dat kan ook nog wel wat langer duren. Belangrijk is dat je er vooral vanaf blijft

  Reageer
  #6

  Kan het ook zijn dat ie door er aan te voelen opgezet blijft / als het ware geactiveerd wordt?

  Reageer
  #7

  Ja, dat kan heel goed. Beter om daar ook vanaf te blijven

  Reageer
  #8

  Na hoe lang zou ik de klier moeten laten nakijken als ie niet weggaat? Omdat ie natuurlijk vlak boven mijn sleutelbeen zit, en je nooit zeker weet of de klier er niet al zat voor de vaccinatie. Hij wordt niet groter, is dat een goed teken?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daar hoef je niet naar te laten kijken. Die kan nog maanden aanwezig blijven. Belangrijker is dat je er vanaf blijft

  Reageer
  #10

  Ja dat probeer ik. Ik was alleen wat bezorgd over de locatie van de klier.
  Daar lees je niet veel positiefs over op internet.
  Als er tenminste geen reden voor is dat ie daar zit.
  Bedankt in elk geval voor je moeite om te reageren. Heel fijn!

  Reageer
  #11

  Hoi,

  is inmiddels je klier weg? Ik ervaar hetzelfde. Injectie gehad in mijn linkerarm. 2 dagen met een stekende ‘pijn’ in mijn oksel gelopen. Op dag 6 na vaccinatie voelde ik opeens een knobbel net boven mijn linker sleutelbeen. Ben nu 2 weken verder na injectie en de vergrote klier zit er nog steeds. Voor mijn idee wel iets geslonken. Gisteren naar huisarts geweest en stelde dat het ‘waarschijnlijk’ door de vaccinatie komt. Als het groot blijft even aan de bel trekken en echo maken. Mijn klier is ongeveer 1 cm groot, wat aan de harde kant maar wel beweeglijk.

  Reageer
  #12

  Mijn klier is een beetje kleiner geworden maar nooit helemaal weggegaan. Ook hard, wel redelijk beweeglijk.
  Mijn huisarts was niet bezorgd maar voor mijn gemoedsrust heb ik vorige week een echo gehad. Uitslag was een onschuldige lymfkeklier. Radioloog gaf aan dat het zeker kon komen door de vaccinatie. En dat deze ook lang kan blijven zitten.
  Mijn klier zit er nu dus ruim 2 maanden.

  Reageer
  #13

  ook ik heb na ongeveer week pfizer 2e prik een opgezette klier sleutelbeen . bolletje en zit er al anderhalve week . ik maak mij toch zorgen.

   

  Reageer
  #14

  Het is een bijwerking die best veel voorkomt. Ik heb op Engelse fora gezeten en daar hadden veel mensen hetzelfde. Als je je er niet prettig bij voelt zou ik naar de huisarts gaan. Een echo is zo gemaakt. Ik heb spijt dat ik 2 maanden in de stress heb gezeten voor niks en niet eerder een echo liet maken.

  Reageer
  #15

  Precies. Dat is exact wat mijn huisarts ook zei; puur voor de gemoedsrust kan je een echo laten maken, maar waarschijnlijk is het een bijwerking van de vaccinatie en een gevolg van een goed werkend immuunsysteem. Ik krijg 31 juli mijn tweede prik. Deze zet ik in mijn rechter- in plaats van mijn linkerarm. Benieuwd of ik dezelfde reactie krijg. Zag op Lareb dat opgezette lymfeklieren bij Pfizer ongeveer 1300 keer gemeld is als bijwerking.

  Reageer
Reageer op: Lymfeklier hals na vaccinatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief