Hoofdpijn door m'n nieuwe bril

 • #1

  Hallo,

  Na het 3,5 jaar dragen van een bril was m'n oude bril wel aan vervanging toe, dus heb ik op 18 november 2020 een nieuwe meeting gedaan bij de ace & tate. De opticien had m'n oude bri doorgemeten voordat we begonnen met de meeting en zei aan het einde van de meeting dat ik kwa sterkte niet heel erg achteruit was gegaan, maar ik er wel een cilinder in had gekregen. Na 1,5 had ik samen met m'n vriendin een nieuw montuur uitgezocht en 1 week daarna was m'n nieuwe bril klaar.

  Het montuur was totaal anders en ik vond dat in het begin echt even wennen. Na een paar weken dragen merkte ik toch dat ik erg hoofdpijn begon te krijgen als ik naar een beeldscherm aan het kijken was en dat ik steeds het gevoel had dat m'n bril afzakte. 7 januari 2021 ben ik terug gegaan naar de ace & tate voor een nieuwe oogmeting, want de opticien gaf aan dat het daar aan kon liggen.

  Na de 2e meeting was m'n sterkte wel echt anders met -0,5 verschil. Nu heb ik de nieuwe bril ook ongeveer 1,5 weken en heb ik nog steeds een hoofdpijn als ik naar beeldschermen kijk en soms echt het idee dat er iets op m'n neus drukt en dat de bril afzakt. Ik draag de bril de hele dag en merk dat de hoofdpijn minder word als ik de bril af doe of 's ochtends wanneer ik wakker word.

  Nu is mijn vraag moeten mijn ogen echt heel erg wennen aan de cilinder of is de bril gewoon niet goed?

  Dit is mijn 3e bril in 7 jaar tijd.

  Reageer
  #2

  Moeilijk te zeggen. Ga voor een second opinion (meting) naar een andere opticien of vraag een verwijzing voor de oogarts

  Reageer
Reageer op: Hoofdpijn door m'n nieuwe bril
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief